Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Εθνικές εκλογές το 2014 και συγκυβέρνηση ΝΔ, Ελιάς-ΠΑΣΟΚ και "Ποταμιού" βλέπουν οι Αμερικανοί ...




Συγκυβέρνηση ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-Ελιάς και "Ποταμιού" βλέπει ο αμερικανικός χρηματοοικονομικός κολοσσός, J.P.Morgan σε περίπτωση που προκηρυχθούν εθνικές εκλογές εντός του 2014 κάτι που φαίνεται από τα όσα περιέχονται σε σχετική έκθεση της τράπζας, πολύ πιθανό.
 
Στην σχετική έκθεσή της που έστειλε προ ημερών η επενδυτική τράπεζα J. P. Morgan στους πελάτες της, εκτός του ότι διακρίνει υψηλές πιθανότητες διενέργειας εθνικών εκλογών μέσα στο 2014, προβλέπει ότι το «Ποτάμι» θα συμμετάσχει με τη Ν.Δ. και την Ελιά σε μελλοντική κυβέρνηση συνεργασίας, διατυπώνοντας την εκτίμηση ότι τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ του 2012 θα τα μοιραστούν οι δύο νεοπαγείς πολιτικοί σχηματισμοί.
 
Η οίκος αναφέρει στο σημείωμά της ότι στην Ελλάδα υπάρχει «διαρκής κίνδυνος νέων εκλογών καθώς η κυβερνητική πλειοψηφία είναι εξαιρετικά εύθραυστη».
 
Φέρνει, μάλιστα, ως παράδειγμα, τις τριβές που σημειώθηκαν σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ στην ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, και θεωρεί ότι δεν θα αντέξει για πολύ ακόμα τέτοια κοινοβουλευτικά εμπόδια. 
 
Η μειωμένη κοινοβουλευτική στήριξη στη συγκυβέρνηση αναφερόμενη στην διαγραφή του Νικήτα Κακλαμάνη «δεν βοηθάει τη Νέα Δημοκρατία, καθώς προσπαθεί να κεφαλαιοποιήσει την επιτυχία της στο να διασφαλίσει τόσο ένα πρωτογενές πλεόνασμα όσο και μια εποικοδομητική συμφωνία με την τρόικα». 
 
Η έκθεση που υπογράφεται από υψηλόβαθμο στέλεχος της J.P. Morgan, σημειώνει ότι «το πολιτικό περιβάλλον στην Ελλάδα συνεχίζει να μεταβάλλεται γρήγορα τις τελευταίες εβδομάδες, με την “αναζήτηση μιας νέας κανονικότητας” να οδηγεί σε πιθανώς σημαντικές αλλαγές μέσα στο κομματικό σύστημα». 
 
Το ενδιαφέρον όμως στο σημείωμα είναι στο ότι αποκαλύπτει το γιατί είχαμε την πρόσφατη δημιουργία ενός κόμματος, το οποίο στηρίχθηκε από τις εταιρείες δημοσκοπήσεων και από όλα τα ΜΜΕ από έναν δηοσιογράφο, υπάλληλο των μεγαλύτερων συγκροτημέτων Τύπου της χώρας.
 
«Υπάρχει η πιθανότητα τα νέα κόμματα να πάρουν ψήφους από τον ΣΥΡΙΖΑ στα Αριστερά, αλλά και να προσφέρουν δυνητικά στη Ν.Δ. νέους εταίρους σε κυβέρνηση συνεργασίας στο μετεκλογικό τοπίο κερδίζοντας μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που είχαν ψηφίσει ΠΑΣΟΚ το 2012», γράφει αναφερόμενη στο ΠΑΣΟΚ.
Αμφιβάλει, πλέον κανείς, για τον ακριβή ρόλο του "Ποταμιού";

























































defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com