Κυριακή 13 Απριλίου 2014

Ο σμηναγός που “χορεύει” με το F-16 στον αέρα (Φωτο) ...




«Είναι τρελοί αυτοί οι Έλληνες» σχολίαζαν επίσημοι και θεατές περασμένο Αύγουστο στην Πολωνία, βλέποντας τις ιλιγγιώδεις φιγούρες του σμηναγού (Ι) Γεώργιου Ανδρουλάκη, επικεφαλής της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων Μεμονωμένου Αεροσκάφους «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, που συμμετείχε στην διοργάνωση.
Ο Έλληνας πιλότος, κατάφερε να πιάσει επιτάχυνση 9G, χωρίς να … λιποθυμήσει, τα θετικά σχόλια τόσο των οργανωτών, των αντιπροσωπειών και επισήμων από πολλές χώρες του εξωτερικού, όσο και των χιλιάδων θεατών που παρακολούθησαν τις επιδείξεις. Χαρακτηριστικό είναι, πως υψηλόβαθμα στελέχη της Πολεμικής Αεροπορίας της Πολωνίας, που επίσης διαθέτει αεροσκάφη F-16, προσέγγισαν την ελληνική αντιπροσωπεία, προκειμένου να ζητήσουν βοήθεια για να οργανώσουν αντίστοιχη ομάδα στη χώρα τους.
Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του Lykavitos.gr, οι σμηναγοί (Ι) Γεώργιος Ανδρουλάκης και Σωτήρης Στράλης, το 2011 χαρακτηρίστηκε κορυφαίος πιλότος στο ΝΑΤΟ, αποτελούν σήμερα την DreamTeam της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας, που εδρεύει στην 115 Π.Μ στο αεροδρόμιο της Σούδας.
Αν και η ομάδα συμπληρώνει φέτος τον 4ο ουσιαστικά χρόνο παρουσίας, έχει καταφέρει να αποτελεί έναν από τους καλύτερους «πρεσβευτές» της Ελλάδας της κρίσης, στο εξωτερικό. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν, πως στην παρούσα κατάσταση που βιώνει η χώρα, ίσως είναι «πολυτέλεια» να υπάρχει τέτοια ομάδα. Αν όμως κανείς διαβάσει τα σχόλια ξένων, σε εξειδικευμένα έντυπα και site, θα διαπιστώσει πως όχι μόνο βοηθούν στην βελτίωση της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό, αλλά ταυτόχρονα αποδεικνύουν περίτρανα το αξιόμαχο της Πολεμικής Αεροπορίας και των στελεχών της.
Αλλά και στο εσωτερικό, η παρουσία της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων, προκαλεί θαυμασμό, αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα του κόσμου. Όχι μόνο στις γιορτές της Πολεμικής Αεροπορίας κάθε Νοέμβριο στο Τατόι και σε άλλα μεγάλα στρατιωτικά αεροδρόμια της χώρας, αλλά και σε σημαντικές ιστορικές επετείους, όπως στην Θεσσαλονίκη για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της πόλης, αλλά και πρόσφατα στην Ρόδο για τον εορτασμό της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα.
f4 f3 f2













http://armynews.gr/?p=19755

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com