Κυριακή 13 Απριλίου 2014

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ: Κοντά 600 χιλιάδες επισκέπτες σ΄ ένα τρίμηνο ...




Την ώρα που αντιδραστικοί ισλαμιστικοί κύκλοι στην Τουρκία επιμένουν στον σχεδιασμό τους να μετατρέψουν την Αγιά Σοφία σε τζαμί με την ανοχή αν όχι την παρότρυνση της τουρκικής κυβέρνησης και του ίδιου του Ερντογάν, το  μεγάλο θρησκευτικό και αρχιτεκτονικό Μνημείο της Χριστιανοσύνης στην Κωνσταντινούπολη καταλαμβάνει την 2η θέση σε Τούρκους και ξένους επισκέπτες στην χώρα αυτή κατά το  το πρώτο τρίμηνο του 2014.

Τους περισσότερους Τούρκους και ξένους επισκέπτες συγκέντρωσε, κατά το ίδιο διάστημα, το Μουσείο του Ανακτόρου Topkapı, συγκεντρώνοντας έναν στους πέντε τουρίστες που πάνε στην Τουρκία.

Αναλυτικά και σύμφωνα με στοιχεία που  έδωσε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού.της Τουρκίας και αναφέρονται στον τουρκικό τύπο  το μουσείο του Ανακτόρου Topkapı δέχθηκε συνολικά 796.588 επισκέπτες κατά το  το πρώτο τρίμηνο του 2014. Αναλυτικά 606.689 άτομα επισκέφθηκαν το ανάκτορο που κατασκευάστηκε το 1478 από τον Σουλτάνο Mehmed τον Β’ τον Κατακτητή στην  χερσόνησο της Κωνσταντινούπολης το οποίο αποτέλεσε το διοικητικό κέντρο του Οθωμανικού κράτους και την επίσημη κατοικία του Σουλτάνου για 380 χρόνια και 189.899 άτομα επισκέφθηκαν το Χαρέμι που βρίσκεται μέσα στο ανάκτορο. ,Κατά το 2013 4,2 εκατομμύρια τουρίστες επισκέφθηκαν το Topkapı  .

Στην 2η θέση είναι το Μουσείο της Αγίας Σοφίας, <<ένα σημαντικό παγκόσμιο αρχιτεκτονικό μνημείο>> σύμφωνα με την κρατική TV της Τουρκίας το οποίο  κατασκευάστηκε πριν από 1449 χρόνια. Τη Αγία Σοφία επισκέφθηκαν 576.326 άτομα κατά το πρώτο τρίμηνο του 2014.Κατα το 2013  το μουσείο της Αγιά Σοφιάς  δέχθηκε 3.275.337 επισκέπτες.

Στην 3η θέση  βρίσκεται το Μουσείο του Mevlana στην Konya με 303.090 επισκέπτες.
Ακολουθεί στην 4η θέση ο αρχαιολογικός χώρος της Εφέσου στο επαρχείο Selçuk της Σμύρνης με 205.389 επισκέπτες. Η ίδρυση της αρχαίας πόλης χρονολογείται στο 6.000 π.Χ.










































οναλερτ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com