Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Τι έστειλαν οι Τούρκοι στη Χίο για να εντοπίσουν το χαμένο F - 16 που έπεσε το 1996 ...



Τρία ναρκοθηρευτικά του τουρκικού στόλου με ηχοβολιστικές συσκευές και κάμερες κάνουν τις έρευνες νότια της Χίου για την ανεύρεση του τουρκικού αεροσκάφους F-16 , που είχε πέσει στο Αιγαίο πριν 18 χρόνια, καθώς και της σορού του πιλότου Ναΐλ Ερντογάν. Πρόκειται για τα πλοία  TCG Amasra, TCG Akcakoca και TCG Marti.


Οι τουρκικές εφημερίδες αναφέρονται εκτενώς σήμερα στο θέμα επαναφέροντας τον ισχυρισμό ότι το τουρκικό F-16 είχε χτυπηθεί από ελληνικό αεροσκάφος σε αερομαχία στις 8 Οκτωβρίου του 1996, ενώ προβάλουν και την δήλωση του  εκπρόσωπου του ελληνικού ΥΠΕΞ, κ. Κων/νου  Κούτρα ότι οι τουρκικές αρχές ενημέρωσαν τις ελληνικές για τις έρευνες στα διεθνή ύδατα νότια της Χίου, για την ανεύρεση του τουρκικού πολεμικού αεροσκάφους και του πιλότου, Ναΐλ Ερντογάν και ότι η Ελλάδα  είναι έτοιμη να συμβάλει στις εργασίες.  Ακόμα αναφέρουν οτι είπε ότι η ελληνική πλευρά προέβη στις απαιτούμενες διπλωματικές ενέργειες για τη διασφάλιση της πραγματοποίησης των ερευνών στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου και ότι παρακολουθούν το θέμα στενά. που  σχετικά με το θέμα είπε «Είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε στις εργασίες>>.

Τα ΜΜΕ αναφέρουν το ιστορικό της έρευνας :Ο Τουρκος Υπουργός Εθνικής Άμυνας , Ισμέτ Γιλμάζ, πέρυσι το Νοέμβριο σε δήλωσή του, είχε πει :«Υπάρχει οδηγία του Πρωθυπουργού  μας. Αποφασίσαμε να βγάλουμε από τη θάλασσα τη σορό του πεσόντα μας. Είθε να μπορέσουμε να τη βγάλουμε». Η  κόρη του  πιλότου, Εβρίμ Ερντογάν, μετά τη δήλωση αυτή, είχε πει «Θα ήθελα να βρεθεί ακόμα και  ένα κοκαλάκι από τον πατέρα μου».













































onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com