Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Ανατροπές στην ασφάλιση των ΙΧ -Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες ...





Μεγάλες αλλαγές στην ασφάλιση των αυτοκινήτων περιλαμβάνει το άρθρο 169 του νέου οικονομικού νομοσχεδίου που έχει ως στόχο την επιτάχυνση των διαδικασιών ασφάλισης και αποζημιώσεων. Οι ανατροπές που έρχονται, ουσιαστικά υιοθετούν στην πράξη την πρακτική «πληρώνω-τυπώνω» για την ασφάλιση αυτοκινήτου.
Οι αλλαγές στην ασφάλιση των ΙΧ
Οπως αναφέρει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, οι αλλαγές που έρχονται στην ασφάλιση των αυτοκινήτων και θα πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες, είναι:
  • καταργείται το αυτοκόλλητο, τόσο προσωρινό, όσο και το μόνιμο, σήμα ασφάλισης
  • εξισώνονται οι δηλώσεις ατυχήματος (θύτη και θύμα)
  • παρέχεται κάλυψη προς τρίτο ζημιωθέντα για 16 ημέρες μετά τη λήξη ημερομηνίας ασφάλισης
  • οι ασφαλιστικές είναι υποχρεωμένες να απαντούν σε διάστημα τριών μηνών για τις αιτήσεις αποζημιώσεων και εάν μετά δεν απαντήσουν θα κληθούν να πληρώσουν τόκους υπερημερίας (ρήτρα)
  • δεκαήμερη προθεσμία αποζημίωσης στον δικαιούχο και εξισώνονται όλα τα είδη δηλώσεως ατυχήματος είτε από τον ασφαλισμένο είτε από τον δικαιούχο ασφαλίσματος για να ξεκινήσει να τρέχει η διαδικασία τρίμηνης αποζημίωσης.
  • στο θέμα επικοινωνίας ασφαλιστή και ασφαλισμένου ή ακόμη και του δικαιούχου ασφαλίσματος προβλέπεται έγγραφη επικοινωνία. Η εν λόγω επικοινωνία μπορεί να γίνει είτε με επιστολή, είτε με ηλεκτρονική αλληλογραφία ή με fax ή με αποστολή μηνύματος σε συσκευή κινητής τηλεφωνία ή με νόμιμα ηχογραφημένη συνομιλία.
Οπως αναφέρει και το δημοσίευμα, οι κινήσεις για διευκόλυνση των ασφαλιστικών εταιρειών και την επιτάχυνση των διαδικασιών ασφάλισης και αποζημιώσεων, περιλαμβάνει το άρθρο 169 του νέου οικονομικού νομοσχεδίου. Επιχειρείται ο εξορθολογισμός του συστήματος λύσεως ασφαλιστικής σύμβασης, ώστε να αρχίζει και να λήγει η σύμβαση αυτή κατά τον αναφερόμενο σ' αυτήν χρόνο.
Η σύμβαση ανανεώνεται μόνο μετά την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου από τον ασφαλισμένο. Για να λυθεί η σύμβαση θα πρέπει οι ασφαλισμένοι να προβαίνουν και στην ενημέρωση είτε για τη λύση, είτε για την ανανέωση, είτε της παλιάς σύμβασης, είτε την απόδειξη για την καταβολή του ασφαλίστρου και την είσπραξή του από την ασφαλιστική.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com