Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Εναλλαγή εκπαιδευτών του ΕΣ στην αποστολή EU Training Mission Mali ...




Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), αναβάθμισε τις πληροφορίες για την αποστολή τεσσάρων αξιωματικών-υπαξιωματικών στην EU Training Mission Mali (Αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων, της ΕΕ στο Μάλι), στις πληροφορίες το ΓΕΣ αναφέρει τα εξής:
“Στις 21 Μαρτίου 2012 εκδηλώθηκε στρατιωτικό πραξικόπημα στο Μάλι και επίθεση εναντίον του προεδρικού μεγάρου και του κτιρίου της κρατικής τηλεόρασης.
Την εξουσία ανέλαβε ο Λοχαγός Αμάντου Σανόγκο (Amandu Sanogo), πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής για την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας.
Λίγες ώρες μετά την ανάληψη της εξουσίας, οι στασιαστές έκλεισαν τα σύνορα της χώρας, ενώ οι αντάρτες Τουαρέγκ και ισλαμιστές κατέλαβαν τρεις πόλεις στο Β. Μάλι.
Στις 06 Απριλίου 2012, το Εθνικό Απελευθερωτικό Κίνημα του Αζαγουάντ (Azawad), που αποτελείται από Ισλαμιστές της ομάδας Άνσαρ Ντιν (Ansar Dine), από Τουαρέγκ και μέλη της Αλ Κάιντα (Al Qaeda) , κήρυξε την ανεξαρτησία του Αζαγουάντ, μίας περιοχής του βορείου Μάλι.”
Υπενθυμίζουμε  πως τέλη Μαρτίου 2014, πραγματοποιήθηκε η εναλλαγή της ομάδας των Ελλήνων εκπαιδευτών (μετέβηκε η 3η εναλλαγή και επέστρεψε η 2η).
Την 20 Δεκεμβρίου 2012, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ έλαβε ομόφωνα απόφαση (UNSCR 2085), για την ανάπτυξη στρατιωτικών δυνάμεων στο Μάλι από γειτονικές και ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η συνταγματική τάξη και η εδαφική ακεραιότητα του.
Οι κυβερνήσεις της ΕΕ συμφώνησαν να προχωρήσουν στο σχέδιο να στείλουν εκατοντάδες στρατιωτικούς για να εκπαιδεύσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις του Μάλι στον πόλεμο εναντίον των ισλαμιστών ανταρτών, δήλωσε διπλωμάτης της ΕΕ.
Τα γεγονότα αυτά δεν άφησαν αδιάφορη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού και τα κράτη-μέλη της συμφώνησαν στη συγκρότηση αποστολής για την εκπαίδευση των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι (EU Training Mission Mali).
Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, κατόπιν αιτήματος της Ευρωπαϊκής Ένωσης η Ελλάδα προτίθεται να διαθέσει στην EU Training Mission Mali (Αποστολή Εκπαίδευσης των Στρατιωτικών Δυνάμεων, της ΕΕ στο Μάλι) τέσσερις Αξιωματικούς-Υπαξιωματικους του Στρατού Ξηράς οι οποίοι θα συνδράμουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων των Αφρικανικών χωρών, που θα συμμετάσχουν στην αποστολή.
Το μέγεθος της δύναμης που θα απέστειλαν οι χώρες της ΕΕ στο Μάλι στο πλαίσιο της EU Training Mission Mali ειναι:
Γαλλία 207, Γερμανία 71, Ισπανία 54, Ηνωμένο Βασίλειο 40, Δημοκρατία της Τσεχίας 34, Βέλγιο 25, Πολωνία 20, Ιταλία 19, Σουηδία 14, Φιλανδία 12, Ουγγαρία 10, Ιρλανδία 8, Αυστρία 7, Ελλάδα 4, Βουλγαρία 4, Λετονια 2, Σλοβενία 4, Εσθονία 2, Λιθουανία 2, Πορτογαλία 1, Ρουμανία 1 και Λουξεμβούργο 1.

Τελετή αποφοίτησης εκπαιδευτικής σειράς του Εθνικού Στρατού του Μάλι. (EUTM Mali)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com