Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Πούτιν προν Ομπάμα: "Κάτω τα χέρια από την περιουσία μου"! ...





Το μήνυμα που έλαβε ο Βλαντιμίρ Πούτιν σαφές: αν το παιχνίδι «χοντρύνει» κι άλλο στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ δε θα διστάσουν να «παγώσουν» και τη δική του περιουσία. Αλλά ο Ρώσος πρόεδρος «απάντησε» στον Μπαράκ Ομπάμα...

Όλα ξεκίνησαν από ένα δημοσίευμα των Times του Λονδίνου, σύμφωνα με το οποίο οι ΗΠΑ δεν αποκλείεται να επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις και στον ίδιο τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Στο στόχαστρο μπαίνουν τα δισεκατομμύρια της προσωπικής περιουσίας που διατηρεί ο πρόεδρος της Ρωσίας στην Ελβετία. 

Σύμφωνα με το άρθρο που δημοσιεύτηκε τη Μεγάλη Παρασκευή από Times, οι οποίοι επικαλούνταν μια ανώνυμη αμερικανική κυβερνητική πηγή, οι ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο, εάν η Ρωσία στείλει στρατεύματα στην Ουκρανία, να επιβάλουν κυρώσεις εις βάρος του ίδιου του Βλαντίμιρ Πούτιν αναζητώντας και δεσμεύοντας στις ελβετικές τράπεζες τα «40 δισεκατομμύρια δολάρια» που έχει συγκεντρώσει εκεί χάρη στις μετοχές που κατέχει στη Γκαζπρομ και σε άλλες εταιρείες υδρογονανθράκων.

Ο εκπρόσωπος του Πούτιν, Ντμίτρι Πεσκόφ, χαρακτήρισε «παράλογη» την απειλή των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Πρόκειται προφανώς για μια φάρσα, μια παράλογη φάρσα», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, απαντώντας σε ερώτηση που του έθεσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Ηχώ της Μόσχας.

«Ο πρόεδρός μας δεν έχει λοιπόν τίποτα να φοβηθεί από αυτήν την πλευρά;» ρώτησε ο δημοσιογράφος. 

«Σε κάθε περίπτωση όχι την εφημερίδα Τimes. Γιατί πρέπει να φοβάται για κυρώσεις, κατά μείζονα λόγο παράλογες; Δε μπορούμε παρά να γελάμε με τόσο παράλογες κυρώσεις» απάντησε ο Πεσκόφ.



























































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com