Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στην συντήρηση των οπλικών συστημάτων στις ΕΔ;




Πολύς λόγος γίνεται -όχι δημόσια για ευνόητους λόγους- για τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Ένοπλες Δυνάμεις στην συντήρηση και συνεπώς στην εύρυθμη λειτουργία κρίσιμων οπλικών τους συστημάτων. Ο προβληματισμός έχει επικεντρωθεί στον Στόλο λόγω κάποιων δημοσιευμάτων που έχουν προκύψει, αλλά είναι προφανές ότι το πρόβλημα δεν περιορίζεται εκεί. Είναι γενικότερο το πρόβλημα και ιδιαίτερα σοβαρό . Κανείς δεν μπορεί να το αρνηθεί. 


Το θέμα δεν είναι η απόδοση ευθυνών ,γιατί η γενικότερη οικονομική κατάσταση την κάνει δύσκολη και πολλές φορές άδικη. Αυτό που πρέπει όμως να αποφευχθεί σε κάθε περίπτωση είναι να μεταδίδεται στρεβλή εικόνα από τα χαμηλά προς τα ψηλά. Δεν είναι λύση να λένε οι “από κάτω” στους υψηλά ιστάμενους της πολιτικής ηγεσίας ότι “όλα πάνε καλά” για να είναι απλά ευχάριστοι. Το ζητούμενο είναι να είναι αποτελεσματικοί, όχι ευχάριστοι.
Δυστυχώς υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι έχει επικρατήσει αυτή η άποψη. Οι τελευταίες αποστρατείες στον Στόλο τις πυροδότησαν. Η περίπτωση του υπαρχηγού Σπύρου Κονιδάρη για παράδειγμα αποδίδεται στην επιμονή του να έχει το…κουσούρι να θέλει να μεταφέρει την εικόνα που υπάρχει με ακρίβεια.

Ελπίζουμε ότι όλα όσα ακούγονται και γράφονται δεν είναι παρά “δημοσιογραφικές υπερβολές” και τίποτα παραπάνω.











































































onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com