Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Η Λευκωσία θ’ αποκτήσει (δωρεάν) μέχρι τον Αύγουστο Πολεμικό Πλοίο…




Ο Υπουργός Άμυνας του Σουλτανάτου του Ομάν, ο οποίος είχε επισκεφθεί την Κύπρο τον περασμένο Νοέμβριο, με επιστολή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας γνωστοποιεί την απόφαση για δωρεάν παραχώρηση ενός πολεμικού σκάφους, ως δώρο προς το Υπουργείο Αμυνας.
Ενα απρόσμενο δώρο έλαβε η Κυπριακή Δημοκρατία από το Σουλτανάτο του Ομάν, και η δωρεά γνωστοποιήθηκε με έγγραφα και επιστολές που έφτασαν στο Υπουργείο Εξωτερικών διά της διπλωματικής οδού.
Με βάση την επιστολή, που εξασφάλισε ο ΑΝΤΕΝΝΑ Κύπρου, και την οποία υπογράφει ο Υπουργός του Σουλτανάτου του Ομάν, αρμόδιος για θέματα Αμυνας, Σαϊντ Μπιν Σαούντ Βιν Χαρίμπ Αλ Μπουσάλντι, η Κυβέρνηση του Σουλτανάτου αποφάσισε να δωρισει στο Υπουργείο Αμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας ενα πολεμικο σκαφος το οποιο θα χρησιμοποιείται απο την Εθνική Φρουρά.
Πρόκειται για πολεμικό σκάφος μήκους 61 μέτρων, 948 τόνων, με βαση τα εγγραφα που συνοδεύουν την επιστολή, η οποία έχει ως παραλήπτη τον πρώην Υπουργό Αμυνας Φώτη Φωτίου.
Αναφέρεται, επί λέξει: «Σας ευχαριστώ πολύ για την φιλοξενία και την θερμή υποδοχή της οποίας έτυχα κατά την επίσκεψή μου στη Δημοκρατία της Κύπρου, από τις 4 μέχρι τις 6 Νοεμβρίου 2013. Δεδομένων των παραγωγικών συνομιλιών που είχαμε, και οι οποίες επαναβεβαίωσαν τις άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας, είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι θα θέλαμε να δωρίσουμε στο Υπουργείο σας ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού του Ομάν, με ισχύ από τον Αύγουστο αυτού του χρόνου. Το σκάφος έχει υπηρετήσει σε εκπαιδευτικές ναυτικές δραστηριότητες».
Η επιστολή του Υπουργού Αμυνας του Σουλτανάτου του Ομάν καταλήγει με την ευχή οι διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών να τύχουν περαιτέρω προόδου και ευημερίας.























http://armynews.gr/?p=19381

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com