Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014

"Καμαρίλα στις κρίσεις ,έφυγα κυνηγημένος" - Βόμβες από τον υπαρχηγό Στόλου Σπύρο Κονιδάρη ....


Αποχαιρέτησε το ΠΝ με μια ομιλία που έχει προκαλέσει θύελλα ο πρώην πλέον υπαρχηγός Στόλου υποναύαρχος Σπύρος Κονιδάρης. Μίλησε για “καμαρίλα” αναφερόμενος στις επιλογές που γίνονται στις κρίσεις των στελεχών και υποστήριξε ότι “έφυγε σαν κυνηγημένος”. Εξίσου μεγάλη εντύπωση με την “θερμή” ημερήσια διαταγή του απερχόμενου υπαρχηγού έκανε η εξαιρετικά “ψυχρή” και τυπική ημερήσια διαταγή του Αρχηγού Στόλου Παναγιώτη Λίτσα.

Ο απερχόμενος υπαρχηγός είπε μεταξύ άλλων ότι “έφυγα σαν κυνηγημένος από το ΠΝ”, προσθέτοντας ότι σ΄όλη του τη καριέρα “δεν παρακάλεσα και δεν ζήτησα ποτέ να τοποθετηθώ κάπου. Πάντα με επέλεγαν με βάση τα όσα πρόσφερα και το έργο μου από τις θέσεις που υπηρετούσα”.

Έφερε ως παράδειγμα την θητεία του σε νατοϊκή θέση για να δείξει την διαφορά με την οποία γίνονται εκεί οι επιλογές. Υπηρετώντας στο NATO επελέγη όπως είπε για θέση ευθύνης με βάση το βιογραφικό του . “Ακόμη και οι κουτόφραγκοι” είπε ειρωνικά “επιλέγουν το προσωπικό τους με βάση και τα βιογραφικά “. 

Παρουσία και των δύο παιδιών του που ταξίδεψαν από τις ΗΠΑ για να βρεθούν στην τελετή παράδοσης του πατέρα τους ο υποναύαρχος Κονιδάρης έκανε λόγο για “καμαρίλα” στα ανώτατα επίπεδα της ηγεσίας η οποία πρέπει να εκλείψει.

Την ομιλία του υποναυάρχου Κονιδάρη παρακολούθησαν εκατοντάδες στελέχη και οι οικογένειές τους. Παρών και ο επίτιμος Α/ΓΕΝ Κοσμάς Χρηστίδης, ο οποίος έχει εκφράσει την εντονότατη δυσαρέσκειά του για συγκεκριμένες επιλογές και αποστρατειες στο ΠΝ.

Στο φυσιολογικά ηλεκτρισμένο κλίμα που υπήρχε στον Στόλο ο Αρχηγός του αντιναύαρχος Παναγιώτης Λίτσας απάντησε με μία απολύτως τυπική ημερήσια διαταγή στην οποία αναφέρονταν απλώς οι αποφάσεις για την αποστρατεία Κονιδάρη, επιβεβαιώνοντας έτσι όσους λένε ότι ήταν ο βασικός εισηγητής της αποστρατείας του.


onalert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr