Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Χαιρετισμός ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου στην κοινή συνεδρίαση των νεοσυσταθέντων Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών Κλάδων των Ε.Δ.




Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συγκάλεσε σήμερα κοινή συνεδρίαση των νεοσυσταθέντων Ανωτάτων Συμβουλίων των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων που προέκυψαν από τις πρόσφατες κρίσεις. Είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται κοινή συνεδρίαση των Ανωτάτων Συμβουλίων των Κλάδων.




Στον χαιρετισμό που απηύθυνε ο κ. Αβραμόπουλος αφού συνεχάρη τους Ανώτατους Αξιωματικούς για την ανάληψη των καθηκόντων τους, επισήμανε την αμέριστη στήριξη του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης στο δύσκολο έργο το οποίο καλούνται να φέρουν εις πέρας, εν μέσω μάλιστα της δύσκολης δημοσιονομικής περιόδου που διανύει η χώρα.



Στη συνέχεια, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στην συνολική προσπάθεια της Κυβέρνησης για την ανασυγκρότηση της χώρας, ενώ υπογράμμισε στα ανώτατα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τους άξονες προτεραιότητας για το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας που είναι η υπεράσπιση των εθνικών μας συμφερόντων, η προσφορά στη παγκόσμια ειρήνη και σταθερότητα, η αναβάθμιση των σχέσεων καλής γειτονίας και ειρηνικής συνύπαρξης και η ενίσχυση των υφιστάμενων συμμαχιών της χώρας αλλά και η ανάπτυξη νέων, σύμφωνα με τα όσα ορίζονται στην Πολιτική Εθνικής Άμυνας.



Ο κ. Αβραμόπουλος επισήμανε ότι η Ελλάδα οφείλει να διευρύνει το ρόλο της ως σταθεροποιητικό παράγοντα στην ευρύτερη περιοχή, μέσα από την αναβαθμισμένη συμμετοχή της στους Διεθνείς Οργανισμούς, καθώς στόχοι της συμμετοχής μας είναι η εξασφάλιση του μέγιστου εθνικού οφέλους, η δημιουργία ικανών συνθηκών προβολής της εθνικής ισχύος και η ενεργός συμμετοχή μας στη συνδιαμόρφωση των όρων ασφαλείας του περιφερειακού και διεθνούς περιβάλλοντος.



 Προέτρεψε ακόμη τους Ανώτατους Αξιωματικούς να είναι εξωστρεφείς στην άσκηση των καθηκόντων τους, ώστε να αναβαθμίζουν με την παρουσία τους το κύρος της Ελλάδας και των Ενόπλων Δυνάμεων.




Ο κ. Αβραμόπουλος έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην αμυντική διπλωματία, προσθέτοντας ότι η πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η παράσταση σημαίας της χώρας στις διεθνείς ειρηνευτικές πρωτοβουλίες για την προστασία της διεθνούς νομιμότητας και των αρχών του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ.



Υπογράμμισε επίσης, την προτεραιότητα της εγγύησης της ασφάλειας του Κυπριακού Ελληνισμού, καθώς και της εξασφάλισης των δικαιωμάτων των απανταχού Ελλήνων.



Επιπρόσθετα, τόνισε την ανάγκη για ομοψυχία και συνεργασία όλων των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δίνοντας έμφαση στην επίλυση των προβλημάτων του μόνιμου προσωπικού, των εφέδρων (κληρωτών) καθώς και του επί θητεία προσωπικού. Έδωσε επίσης έμφαση στην εφαρμογή της κάθετης δομής διοίκησης, στην ενίσχυση της διακλαδικότητας Δυνάμεων-Επιτελείων-Επιχειρήσεων και στην διαλειτουργικότητα.



Έθεσε ως πολιτική προτεραιότητα την ουσιαστική συνεργασία μεταξύ των Κλάδων, με κοινή επιχειρησιακή σχεδίαση, κοινή επιχειρησιακή εκπαίδευση και υλοποίηση διακλαδικής υποστήριξης και διοικητικής μέριμνας.



Ο κ. Αβραμόπουλος υπογράμμισε με έμφαση ότι η συντεχνιακή νοοτροπία και ο εγκλωβισμός σοβαρών θεμάτων σε κλαδικό επίπεδο, είναι πέρα και έξω από τη λογική τόσο της πολιτικής, όσο και της φυσικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων.



Υπενθύμισε ότι η αμυντική θωράκιση της χώρας είναι μια υπόθεση σοβαρή και πολύ δαπανηρή, υπογραμμίζοντας ότι όλον αυτό τον καιρό γίνονται μεγάλες προσπάθειες για την ορθολογική διαχείριση του ήδη μειωμένου προϋπολογισμού του ΥΠΕΘΑ. Ζήτησε από τα ανώτατα στελέχη να υπολογίζουν τη σχέση κόστους-αποτελέσματος, σε κάθε απόφασή τους, που βεβαίως, δικαιολογεί κάτι τέτοιο.



Τέλος, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον των Ενόπλων Δυνάμεων, εμπιστευόμενος την αξιοσύνη της ηγεσίας,  τον επαγγελματισμό και τις ικανότητες των στελεχών και των κληρωτών των Ενόπλων Δυνάμεων της πατρίδας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com