Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

ΚΡΙΣΕΙΣ: "Όλοι κρίνεστε κάθε μέρα, όχι παρεούλες" το μήνυμα Αβραμόπουλου στα Γενικά Επιτελεία ...



Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει αποφασίσει να μην βιαστεί καθόλου να ολοκληρώσει την διαδικασία των κρίσεων. Και έχει στείλει το τελευταίο 48ωρο μήνυμα προς όλα τα Γενικά Επιτελεία ότι “κρίσεις θα γίνονται από δω και πέρα κάθε μέρα”! Είναι η απάντηση στον εκνευρισμό, την αναταραχή και την ένταση που έχει διαπιστώσει ότι επικρατεί. Και τα τρία ήθελε να τα αποφύγει.

Ο Αβραμόπουλος είχε πιστέψει ότι μετά από την μία και μοναδική αλλαγή Αρχηγού που επέλεξε να κάνει ,οι υπόλοιπες κρίσεις δεν θα τον απασχολούσαν. Διαπίστωσε πολύ γρήγορα ότι δεν είχαν όλοι την ίδια άποψη. Και αυτό δυστυχώς αφορά και σε στρατιωτικούς. Οι αποφάσεις που ελήφθησαν προκάλεσαν εντύπωση και παραδόξως αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με “κομματικές επιθυμίες” που δεν ικανοποιήθηκαν. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ο Αβραμόπουλος όπως λένε οι πληροφορίες “γύρισε πίσω” την λίστα των κρίσεων υποπτεράρχων όχι επειδή δεν ήταν όπως την ήθελε, αλλά γιατί διαπίστωσε ότι δεν αποστρατευόταν σχεδόν κανείς! Και λογικά αναρωτήθηκε πως θα “ξεκολλήσει η επετηρίδα” με τέτοια λογική.

Από την άλλη πλευρά διαπιστώνει ότι στο Πολεμικό Ναυτικό υπάρχει αναταραχή από αποφάσεις για συγκεκριμένες αποστρατείες που έχουν προκαλέσει αίσθηση στο πιο δυναμικό και χρήσιμο κομμάτι του ανθρώπινου δυναμικού του τους νέους και μάχιμους από κάθε άποψη αξιωματικούς και υπαξιωματικούς. Και στο ΠΝ ακόμη οι αποφάσεις δεν έχουν πάρει υπογραφή του.

Στο ΓΕΣ η διαδικασία προχωρά -αν και εκεί υπάρχουν κάποια “φάουλ”- και μοιραία ο Αβραμόπουλος σκέφτεται ότι στο μοναδικό Γενικό Επιτελείο που ο ίδιος επέλεξε δικό του Αρχηγό δεν υπάρχει πρόβλημα. Στα υπόλοιπα η “γκρίνια και η αναστάτωση” κυριαρχεί. Συνεπώς δεν μπορεί παρά να επιστρέφουν στο μυαλό του οι εισηγήσεις όσων του πρότειναν “σαρωτικές αλλαγές με δική σου σφραγίδα”. Ο ΥΕΘΑ έχει ζητήσει να ενημερωθεί για αξιωματικούς για τους οποίους υπάρχουν αμφιβολίες ως προς την αξία τους σε σχέση με τις αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την τύχη τους. Αν θα ζητήσει να επανεξεταστούν οι αποφάσεις είναι ένα λετπό θέμα αλλά δεν αποκλείεται. Η θέση του αν μας την έχουν μεταφέρει σωστά είναι ότι "παρεούλες δεν πρέπει να προκύψουν από τις κρίσεις". Μακάρι να το εννοεί.

Ο Αβραμόπουλος έχει θητεύσει στο διπλωματικό γραφείο του Ανδρέα Παπανδρέου και το mea culpa είναι μέσα στις πολιτικές του επιλογές. Όπως είναι η λογική της ηρεμίας,της “σύνθεσης απόψεων” και της συνεννόησης. Δεν λέμε ότι είναι έτοιμος να το πει ,ούτε πως θα το πει . Το μήνυμα όμως ότι “όλοι κρίνεστε κάθε μέρα κι όχι μόνο το Μάρτιο” έχει την μεγάλη σημασία του. Ειδικά μέχρι ο Αβραμόπουλος βάλει την υπογραφή του στις αποφάσεις για τις κρίσεις, ουδείς μπορεί να είναι σίγουρος. Ούτε καν και οι Αρχηγοί ,λέμε εμείς που κρίθηκαν μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com