Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Πρέσβης Ολλανδίας: Η Αλβανία έχει προβλήματα με τον εθνικισμό ...




Η Ολλανδία ήταν ένα από τα κράτη που αρνήθηκε να υποστηρίξει την Αλβανία, να λάβει το καθεστώς υποψήφιας χώρας, κατόπιν της σύστασης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για να λάβει αυτή τη διάκριση.
Κατά τη συνεδρίαση των Υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, αλλά και στην συνεδρίαση του Συμβουλίου της ΕΕ, η Ολλανδία έβαλε βέτο και ζήτησε περισσότερο χρόνο για την Αλβανία.
Επιπρόσθετα, το ολλανδικό Κοινοβούλιο, με ειδικό ψήφισμα ζήτησε από την κυβέρνηση να μην επιτρέψει την Αλβανία να λάβει το καθεστώς της υποψήφιας χώρας.
Η Ολλανδία είναι από τις πιο δύσπιστες χώρες για τη διεύρυνση της ΕΕ, ωστόσο ο πρέσβης στα Τίρανα δίνει μια ελπίδα για μια θετική απόφαση τον Ιούνιο, όταν αποφασισθεί σχετικά με τη χώρας μας, σημειώνει η αλβανική Σέκουλι.
«Προς το παρόν, η ΕΕ, βρίσκεται αντιμέτωπη με πολλές προκλήσεις. Οι χώρες όπως η Ολλανδία, η Γαλλία και η Αγγλία, αντιμετωπίζουν ένα δίλημμα, εάν, δηλαδή, θα ήταν καλύτερα εάν ήταν εκτός της ΕΕ, δεδομένης της οικονομικής κρίσης. Το δίλημμα είναι εάν πρέπει να γίνει περαιτέρω διεύρυνση στην Ένωση ή όχι», δήλωσε ο Martin De La Rey, σε μια συζήτηση για την ένταξη της Αλβανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση που διοργανώθηκε από το Αλβανικό Ινστιτούτο Διεθνών Μελετών.
Ο Ολλανδός πρέσβης πρόσθεσε ότι η Αλβανία εκτός από τους όρους της ΕΕ, πρέπει να αντιμετωπίσει και τον εθνικισμό: επέκταση της Αλβανίας, Μεγάλη Αλβανία κλπ. που συχνά πυκνά εμφανίζονται στον Τύπο.
«Είμαστε προσεκτικοί, όσον αφορά την πλήρη εφαρμογή της σύμβασης της Κοπεγχάγης, υπό τον όρο ότι η χώρα πρέπει να εκπληρώσει  ορισμένους όρους για να γίνει μέρος της ΕΕ, όπως η πολιτική σταθερότητα, η καταπολέμηση της διαφθοράς, η καταπολέμηση των εθνικιστικών φαινομένων και η προσαρμογή στην νομισματική πολιτική. Στην Αλβανία πέρα από τις γνωστές συνθήκες: καταπολέμηση της διαφθοράς, την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική αστάθεια, έχει να αντιμετωπίσει και το κοινωνικό φαινόμενο του εθνικισμού», είπε Ολλανδός πρέσβης.
echedoros-a.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com