Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

ΝΕΕΣ ΕΚΤΡΟΠΕΣ ΤΟΥ Χ.ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ-ΕΜΠΛΕΚΕΙ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΗΣ Χ.Α -” ΕΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΤΟΥΣ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ”-ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΝ ΜΕΓΑΛΕΣ ΧΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ-ΑΝΑΒΡΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑ...




Αστειότητες χαρακτήρισε ο υπουργός Δκαιοσύνης Χαραλαμπος Αθανασιου όσα λέγονται απο βουλευτές της Χρυσης Αυγής περί”πολιτικής διωξης και παραδικαστικού κυκλώματος με σκοπό την εξαφανιση της Χρυσης Αυγης”. Σε ένα κρεσέντο εγωπάθειας και κομματικής τύφλωσης αλλά και προπαγάνδας, ένας από τους χειρότερους υπουργούς της κυβέρνησης, ξεπέρασε το φάντασμα του πολιτικού του ίσκιου. “Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Αυτά ειναι αστειότητες , δεν θέλω να ασχολούμαι δεν υπάρχει θέμα πολιτικής δίωξης, η δκαιοσύνη ειναι ανεξάρτητη. Τα περί πολιτικής δίωξης λέγονται σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν εντυπώσεις ή συμπάθεια. Αν κάποιο κόμμα δεν θέλει να εξαφανιστεί να παραιτηθούν οι διωκόμενοι βουλευτες και να αντικατασταθούν απο τους επιλαχόντες. Γιατι δεν το κάνουν; Αλλο το ζητημα αν η Χρυση Αυγη αποτελεί εν συνολω εγκληματική οργάνωση κι άλλο αν η εγκληματική οργάνωση δρα μεσα στα πλαίσια της Χρυσής Αυγής¨. Αναρωτήθηκε μάλιστα “γιατι να κρατείται κάποιος πολιτης που εγκληματεί και όχι ο Βουλευτής;”.
Ο κ.Αθανασίου, σε συνέντευξη Τύπου που πήρε θέση και για τις πληροφορίες που διαρρέονται περι συγχώνευσης των Υπουγείων Δημόσιας Ταξης και Δικαιοσύνης και δεν έκρυψε την ενόχλησή του: “Οι ρόλοι αστυνομίας και Δικαιοσύνης είναι διακριτοί, η Ελλλαδα είναι Κρατος Δικαίου. Για την Ελλαδα στη συγκεκριμένη συγκυρία πρέπει να υπάρχουν και τα δυο υπουργεία. Σε καμία προηγμένη χωρα δεν ισχύει αυτό. Μάλιστα σε κάποιες χωρες το υπουργείο Δημοσιας Ταξης ανήκει στο υπουργείο Εσωτερικών”.
Στην κριτική που ασκείται ότι η δικαιοσύνη αφηνει ελευθερους αυτούς που συλλαμβάνει η αστυνομία, ο κ.Αθανασίου απάντησε οτι “ο ρόλος των αστυνομικών οργάνων είναι να συλλαμβάνουν και να σχηματιζουν δικογραφιες βάσει στοιχείων και η δικαιοσύνη να αποδίδει δικαιοσύνη τηρώντας τις αρχές του κράτους δικαίου και του τεκμηρίου αθωότητας”.
Οσον αφορά στις υπέρογκες εγγυήσεις που επιβάλλονται σε κατηγορούμενους τον τελευταίο καιρό, ειπε πως ως πολίτης “τις βρίσκει υπερβολικές , οι δικαστές όμως κρινουν βάσει των ευρηματων της δικογραφίας και των συνταγματικών διατάξεων. Εγγυώμαι την ανεξαρτησια των δικαστών οι οποίοι έχουν αποκτήσει μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση το τελευταιο διάστημα , η οποία εκπορεύεται απο την εντολή του πρωθυπουργού να μη χαριζονται σε κανεναν. Συνιστώ ψυχραιμία και νηφαλιότητα, όχι υπερβολές και κανείς δεν πρέπει να πιστεύει πως οι δικαστές θέλουν να φτιάξουν κράτος δικαστών κάτι που οι ίδιοι αποκρούουν”. Επανέλαβε επισης πως κατά την άποψή του οι προφυλακίσεις πρέπει να επιβάλλονται με φειδω.
Το ερώτημα είναι ποιος του δίνει το δικαίωμα να κάνει συστάσεις στο δικαστικό σώμα και μάλιστα δημοσίως του δωρολήπτη της Γιάννας Αγγελοπουλου.


























http://www.makeleio.gr/?p=69078

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com