Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

Δεν θα επιβάλλεται φόρος υπεραξίας σε ακίνητα που αποκτήθηκαν πριν το 1994 ...





Σε τρεις αλλαγές έχει καταλήξει το υπουργείο Οικονομικών στο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα, με στόχο για να ξεπαγώσουν η κτηματαγορά και τα κρατικά έσοδα.
Όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής το οικονομικό επιτελείο έχει καταλήξει στο να μην επιβάλλεται φόρος υπεραξίας για όσα ακίνητα αποκτήθηκαν πριν από το 1994, εισάγονται συντελεστές αποπληθωρισμού (δείκτης τιμών καταναλωτή) που αντικαθιστούν τους συντελεστές απομείωση, ενώ θα υπολογίζεται πλασματικά η άγνωστη τιμή κτήσης με μαθηματικό τύπο που θα βασίζεται στον πληθωρισμό.
Στο σχέδιο του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης η τρόικα διαφωνεί καθώς δεν θέλει να υπάρξει καμία εξαίρεση στον φόρο υπεραξίας και να επιβαρύνονται με το συγκεκριμένο φόρο όλα τα ακίνητα ανεξάρτητα του πότε αποκτήθηκαν.

















defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com