Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Εντάξει ηρεμήσαμε τώρα: Νέα συμφωνία για το γάλα για να πουν όλοι το «ναι σε όλα»…




Η ρύθμιση θα περιγράφει με λεπτομέρεια τα τεχνικά ζητήματα παστερίωσης και θερμικής επεξεργασίας του προϊόντος – Επανέρχονται οι τρεις κατηγορίες γάλακτος ανάλογα με την διατηρησιμότητά του – Οι νέες ρυθμίσεις δείχνουν να ικανοποιούν Μωραΐτη, Κασσή και Σηφουνάκη.
Αναλυτικά:
Σε συμφωνία κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης με τους εκπροσώπους των ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για το γάλα και τις επόμενες ώρες ο υπουργός αναμένεται να τις ανακοινώσει στα μέλη των επιτροπών που συνεδριάζουν αυτή την ώρα στην Βουλή.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η ρύθμιση θα περιγράφει με λεπτομέρεια τα τεχνικά ζητήματα παστερίωσης και θερμικής επεξεργασίας του προϊόντος ενώ θα επαναφέρει τις τρεις κατηγορίες γάλακτος ανάλογα με την διατηρησιμότητά του.
Ειδικότερα η πρώτη θα μιλά για γάλα ημέρας, δηλαδή παστερίωση εντός 24 ωρών από την συλλογή του και μεταφορά και διάθεση εντός 2 ημερών.
Η δεύτερη κατηγορία θα περιλαμβάνει το γάλα με διάρκεια ζωής έως 7 ημέρες. Την διάρκεια θα την καθορίζει ο παρασκευαστής μετά από έλεγχο των αρμόδιων κρατικών ελεγκτικών οργανισμών.
Η τρίτη κατηγορία αφορά το γάλα υψηλής παστερίωσης – κονσέρβα – που φθάνει ως και 40 με 45 ημέρες.
Η τελική λύση φαίνεται ότι ικανοποιεί τους κ.κ. Θάνο Μωραίτη και Μιχάλη Κασσή και η ανακοίνωσή της από τον κ. Χατζηδάκη στην Βουλή θα αποσύρει τις ενστάσεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com