Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ποια είναι η ομάδα 3Α ,ποιοι συμμετέχουν και γιατί είναι ανώνυμοι;




Οι Ακομμάτιστοι Απόστρατοι Αξιωματικοί , η ομάδα 3 Α όπως έχει αρχίσει να γίνεται γνωστή μέσα από αιχμηρά κείμενα που συχνά το Onalert δημοσιεύει αποτελούν θέμα συζήτησης στο χώρο των στρατιωτικών απόστρατων και εν ενεργεία. Για την “ταυτότητά” τους γίνονται πολλές υποθέσεις με το πιο δημοφιλές σενάριο να θέλει απόστρατους που αποχώρησαν απο την ΑΝΕΑΕΔ , να αποτελούν τον βασικό πυρήνα των 3Α.

Τα κείμενά τους είναι ανώνυμα. Είναι όμως τεκμηριωμένα. Πρόβλημα με την ανωνυμία τους υπάρχει όταν με αιχμηρή γραφή αναφέρονται σε πρόσωπα. Όπως έγινε με το τελευταίο κείμενο που αναρτήσαμε και είχε να κάνει με τα όσα δήλωσε στην συνέντευξή του στο Onalert ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στρατιωτικών Βασίλης Νικολόπουλος. Οι χαρακτηρισμοί εναντίον του ήταν σκληροί . Αν το κείμενο είχε την υπογραφή του συντάκτη του ο πρόεδρος της ΠΟΣ αλλά και ο οποιοσδήποτε δεχόταν αυτή την επίθεση θα μπορούσε να απαντήσει . 

Γι΄ αυτό χωρίς καμία απολύτως διάθεση υπόδειξης για το πως θα γράφουν όποιοι επιθυμούν να δημοσιοποιούν τις σκέψεις και τους προβληματισμούς τους για τα θέματα των ΕΔ και των αποστράτων καλό θα είναι όταν αναφέρονται σε πρόσωπα να τηρούν κάποιο μέτρο.

Θα πείτε πολλοί και γιατί αναρτάται ανωνυμα κείμενα. Η απάντηση είναι ότι δημοσιοποιούμε οποιοδήποτε κείμενο κρίνουμε ότι έχει ενδιαφέρον και επιχειρήματα. Στον χώρο των ελληνικών ΕΔ η έκφραση άποψης για εργασιακά καθαρά θέματα είναι ως γνωστόν παράπτωμα που τιμωρείται από τον Α/ΓΕΕΘΑ. Όσο για τους απόστρατους είναι πολλοί αυτοί που δεν επιθυμούν να δημοσιοποιουν το όνομά τους. Συνεπώς η “ανωνυμία” είναι σε κάποιες περιπτώσεις “αναγκαίο κακό”. Το Onalert όμως έχει και όνομα και υπογραφή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com