Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ---Νέες μίζες για την προμήθεια ραντάρ εντόπισε ο εισαγγελέας .....




Άλλο ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα στο στόχαστρο του επίκουρου εισαγγελέα διαφθοράς, Αντώνη Ελευθεριάνου – Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις, αίτημα δικαστικής συνδρομής και από τη Σουηδία

Νέες μίζες σε ακόμη ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα εντόπισε ο επίκουρος εισαγγελέας διαφθοράς Αντώνης Ελευθεριάνος, ο οποίος άσκησε ήδη ποινικές διώξεις κατά του πρώην αναπληρωτή γενικού διευθυντή εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και ήδη προφυλακισμένου Αντώνη Κάντα και του αντιπροσώπου στην Ελλάδα της βραζιλιάνικης εταιρίας EMBRAER.
Η νέα δικογραφία αφορά τη σύμβαση για την προμήθεια τεσσάρων Αερομεταφερόμενων Συστημάτων Επιτήρησης Ελέγχου (ΑΣΕΠΕ) που υπογράφτηκε το 2001 έναντι 400 εκατ. ευρώ.
Ανάδοχος για τα ραντάρ ήταν η Σουηδική εταιρία ERICSSON και ο εξοπλισμός θα τοποθετούνταν σε αεροσκάφη τύπου EMBRAER 145. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τη βραζιλιάνικη εταιρία έχει γίνει και η προμήθεια του πρωθυπουργικού αεροσκάφους.
Μάλιστα η εμπλοκή της εταιρίας ERICSSON προκάλεσε το ενδιαφέρον των Σουηδών εισαγγελέων οι οποίοι ζήτησαν στοιχεία από τους Έλληνες ανακριτές, ενώ αναμένεται να υποβάλουν αίτημα δικαστικής συνδρομής προκειμένου η φερόμενη δωροδοκία να ερευνηθεί και από τις αρχές της Σουηδίας.































newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com