Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Πρόκληση Σκοπίων: Χάρτης της "Μεγάλης Μακεδονίας" σε σχολείο- Υπό "κατοχή" η Μακεδονία ...




Oι προκλήσεις των Σκοπιανών δεν σταματούν καθώς μετα την επιστολή της Σκοπιανής οργάνωσης "Μακεδονικό Μανιφέστο" στον Ευάγγελο Βενιζέλο όπου κατηγορεί την Ελλάδα ότι οικειοποιείται την αρχαία Μακεδονική κληρονομιά και ότι το 51% της Μακεδονικής εθνοτικής επικράτειας είναι υπό κατοχή, εμφανίστηκε, στο δημοτικό σχολείο «Γκριγκόρ Πρλίτσεφ» της Οχρίδας, στον τοίχο αίθουσας διδασκαλίας να "κοσμεί" χάρτης της λεγόμενης «Μεγάλης Μακεδονίας», όπου η ελληνική Μακεδονία παρουσιάζεται ως "υπόδουλο" τμήμα.
Συνεπώς μόνο τυχαία δεν ήταν η επιστολή η οποία στάλθηκε και το ΥΠΕΞ μάλλον την θεώρησε...πλάκα, αφού λίγες μέρες μετά ο χάρτης ταυτίζεται με τους ισχυρισμούς της οργάνωσης!
Το σχολείο είναι δημόσιο και εκτός απο Σλάβους φοιτούν και Αλβανοί, οι οποίοι έχουν ζητήσει να αφαιρεθεί ο προκλητικός χάρτης.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα εφημερίδων, το θέμα τέθηκε στο Σκοπιανό υπουργείο Παιδείας, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη αντίδραση.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, εκτός από τον Μέγα Αλέξανδρο, δικής του έμπνευσης είναι το σχέδιο "αρχαιομακεδονισμού" της χώρας στο πλαίσιο του σχεδίου "Σκόπια 2014", έχει "αδυναμία" και στους χάρτες που δείχνουν τα σύνορα των Σκοπίων έως τις... ακτές τις Χαλκιδικής και τον Όλυμπο.
Το 2008, λίγο μετά τη νίκη του κόμματός του στις εκλογές, είχε καταθέσει στεφάνι στον τάφο του Βούλγαρου κομιτατζή Γκότσε Ντέλτσεφ, τον οποίον οι Σκοπιανοί θεωρούν "εθνικό" τους ήρωα, που ήταν καλυμμένος με τον ίδιο προκλητικό χάρτη.













defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com