Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ.....Σε τράκαραν; Μάθε πότε θα πάρεις τα λεφτά σου ...




Τραγικές διαστάσεις λαμβάνει το πρόβλημα της αποζημίωσης των οδηγών που έπεσαν «θύματα» τρακαρίσματος από άλλους ανασφάλιστους οδηγούς. Κανονικά, αυτοί οι οδηγοί πρέπει να αποζημιωθούν από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Διαβάζοντας όμως το ρεπορτάζ του fpress που ακολουθεί, θα πληροφορηθείτε πόσα …χρόνια θα περιμένετε για να αποζημιωθείτε:
Τέσσερα χρόνια η αναμονή για να εισπράξουν τις αποζημιώσεις τους ασφαλισμένοι από το Επικουρικό Κεφάλαιο. Οι συνολικές του υποχρεώσεις διαμορφώνονται στα 600 εκατ ευρώ και διαθέτει μόλις 60 εκατ ευρώ. Με αποτέλεσμα 150.000 ασφαλισμένοι να περιμένουν μέχρι και 4 χρόνια για να πληρωθούν.
Σύμφωνα με τον κ. Δημήτρη Ζορμπά, πρόεδρο του Επικουρικού Κεφαλαίου (και αρμόδιος της επιτροπής για θέματα οχημάτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος), το Επικουρικό Κεφάλαιο τα τελευταία 10 χρόνια έχει αποζημιώσει πάνω από 300.000 πολίτες με 1δις ευρώ. Και σημειώνει λόγω ανακλήσεων των αδειών πολλών εταιρειών έχει άνοιγμα 600 εκατ ευρώ που αντιστοιχεί σε 150.000 δικαιούχους.
Διότι το Επικουρικό καλύπτει αποζημιώσεις από ατυχήματα που προκλήθηκαν από ανασφάλιστα οχήματα, αλλά και από λουκέτα. Οι ασφαλισμένοι των εταιρειών που έκλεισαν τα τελευταία χρόνια ξεπέρναγαν τα 2 εκατομμύρια. Δυστυχώς το πρόβλημα παραμένει, λέει ο κ. Ζορμπάς, έχουμε ετήσια έσοδα 60εκ και υποχρεώσεις 600 εκατ ευρώ. Αποταθήκαμε στις τράπεζες για δανεισμό, με εγγύηση τις εισφορές μας που είναι 60εκατ ευρώ και μας είπαν όχι.
Ζητήσαμε βοήθεια από πολιτεία, εισπράξαμε όχι. Πλέον εξετάζουμε τη δυνατότητα να μεταβιβάσουμε τις υποχρεώσεις σε μία εξειδικευμένη εταιρεία που θα πληρώσει άμεσα τους δικαιούχους και εμείς θα καταβάλλουμε τις εισφορές μας. Στο εξωτερικό υπάρχουν τέτοιου είδους εταιρείες. Στην Ελλάδα ο νόμος είναι σαφής και ορίζει ότι ανάλογη υποχρέωση μπορεί να αναλάβει μόνο ασφαλιστική εταιρεία, ενώ δεν παρέχει αυτή τη δυνατότητα στο Επικουρικό Κεφάλαιο.
Έχουμε ζητήσει αλλαγή του νόμου και η εισήγηση από τον επόπτη είναι θετική, δηλαδή να μπορεί να αναλάβει την κάλυψη το Επικουρικό. Είμαστε σε αναμονή για να προχωρήσουμε, συνεχίζει ο κ. Ζορμπάς σημειώνοντας χαρακτηριστικά: Η αγωνία μας είναι να πληρώσουμε τους 150.000 συμπολίτες μας που η αναμονή ξεπερνά τα 4 χρόνια σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com