Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Τα τρία σενάρια των πρόωρων εκλογών – Ποιοι προτείνουν στον Αντώνη Σαμαρά πρόωρη προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2014 ...





Στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας και του... πρωινού καφέ στο Μαξίμου παραμένουν στα σενάρια των προώρων εκλογών, κατά τη δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά πως οι εκλογές θα γίνουν το 2016 όταν η κυβέρνηση θα «κλείσει» τετραετία.

Και τα σενάρια δεν συντηρούνται μόνο γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός του, Αλέξης Τσίπρας, επιμένουν να ζητούν πρόωρη προσφυγή στις κάλπες αλλά και γιατί κορυφαία στελέχη της κυβέρνηση και της Νέας Δημοκρατίας κάνουν σχετικές εισηγήσεις στον πρωθυπουργό.

Υπάρχει άλλωστε και ένα κλίμα που τροφοδοτείται τόσο από την κόπωση στον τομέα των μεταρρυθμίσεων όσο και από τις δεσμεύσεις για ποιοι θα πάρουν το... πλεόνασμα αλλά και την «επίθεση φιλίας» στους αγρότες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Real News, τα σενάρια είναι τρία:
- εκλογές τον Απρίλιο
- εκλογές τον Μάιο
- εκλογές τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο

Στελέχη, υπουργοί και βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας είναι χωρισμένοι στα τρία. Σημαντικό ρόλο θα παίξουν και οι δημοσκοπήσεις του Μαρτίου, όταν θα έχει ξεκαθαρίσει οριστικά το τοπίο των υποψηφιοτήτων στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές, αλλά καις τις ευρωεκλογές.

Πονοκέφαλο στην κυβέρνηση αποτελεί τόσο η άνοδος της Χρυσής Αυγής και τα ποσοστά που αναμένεται να πάρει ο Ηλίας Κασιδιάρης στο δήμο της Αθήνας αλλά και το ενδεχόμενο αποδυνάμωσης του ΠΑΣΟΚ που ενδεχομένως, την επόμενη των ευρωεκλογών, να θέσει και θέμα νομιμοποίησης της κυβέρνησης.
Σενάριο 1: Εκλογές τον Απρίλιο


Όσοι προτείνουν εθνικές εκλογές πριν από τις δημοτικές και τις ευρωεκλογές θεωρούν πως αυτή είναι η καλύτερη συγκυρία για τη Νέα Δημοκρατία γιατί έχει ανακοπεί η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, δεν έχει ανέβει ιδιαίτερα η Χρυσή Αυγή ενώ άλλοι προτείνουν και αιφνιδιασμό με ρήξη με την τρόικα. Ανάμεσά τους ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης, ο Νικήτας Κακλαμάνης (που αν δεν γίνουν εθνικές εκλογές έχει δηλώσει πως θα είναι ξανά υποψήφιος για δήμαρχος Αθηναίων) και ο γγ της κυβέρνησης, Τάκης Μπαλτάκος. 

Σενάριο 2: Εκλογές τον Μάιο


Το προτείνουν πολλοί βουλευτές και ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. «Ποντάρουν» στα... καλά νέα από την οικονομία: λύση για το χρέος, νέο δάνειο χωρίς μέτρα, πρωτογενές πλεόνασμα (που θα φέρει παροχές άνω των 700 εκατ. σε όσους έχουν πληγεί). Και προτείνουν τον Μάιο αφού στις 23 Απριλίου αναμένονται τα στοιχεία της Eurostat για το πρωτογενές πλεόνασμα. Οι εισηγήσεις για το πότε θα γίνουν εκλογές διαφέρουν. Είτε στις 18 Μαΐου μαζί με τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, είτε στις 25 με τον β’ γύρο των ευρωεκλογών. Υπάρχουν κι εκείνοι που προτείνουν τριπλές εκλογές. 

Σενάριο 3: Εκλογές το φθινόπωρο


Μετά τον Σεπτέμβριο – Οκτώβριο συγκεκριμένα. Το σενάριο αυτό στηρίζουν οι υπουργοί Άδωνις Γεωργιάδης, Κυριάκος Μητσοτάκης, Δημήτρης Σταμάτης και ο βουλευτής Μιχάλης Ταμήλος. Εκτιμούν πως θα έχει κλείσε ένας σημαντικός κύκλος για την κυβέρνηση, με δεδομένο πως θα έχουν ληφθεί αποφάσεις για το χρέος και το χρηματοδοτικό κενό. 





















newsit.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com