Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

"Υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες.Επτα τρόποι να τα καταφέρετε!" ...

ΓΡΑΦΕΙ ΒΑΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ.


Ήρθε ο νέος χρόνος και μαζί οι θερμές ευχές και τα χαμόγελα.Μαζί πορεύονται τα προβλήματα,οι στεναχώριες και όλα αυτά που μας ταλαιπωρούσαν από πέρυσι.Όσο και να εθελοτυφλούμε τα πριβληματα εμμένουν.Έχουμε τη δύναμη και τη θέληση να τα ρυθμίσουμε και όχι να μας παρασύρουν σε μια χαοτική κατάσταση.
Όταν διαπιστώνουμε πως ένα ζήτημα μας ταλαιπωρεί είναι καλό να μην λειτουργούμε εν βρασμό ψυχής.Είναι περισσότερο ωφέλιμο να κερδίσουμε χρόνο υπέρ μας.Αν το επιτρέπει η κατάσταση μπορούμε να ζήτησα άμεσα χρόνο για να σκεφτούμε ή να βρούμε εν λευκό δικαιολογίες να κερδίσουμε πεδίο σκέψης.Ο χρόνος μπορεί να μην είναι πάντα γιατρός,φέρνει όμως χαλάρωση στις έντονες αντιδράσεις και καταπραΰνει τα αισθήματα θυμού και πόνου.
Είναι παράλληλα πολύ σημαντικό να αποφεύγουμε ανθρώπους που μας συγχίζουν και μας στεναχωρούν.Ακομη και η επιλεκτική μοναξιά είναι περισσότερο επικουρική για την επίλυση προβλημάτων,από την επαφή με ανθρώπους που μας επιβαρύνουν.Προτιμούμε ανθρώπους θετικούς,ανθρώπους που μας αγαπούν έμπρακτα.
Επιπλέον είναι σημαντικό να επιλέξουμε ακόμη και από το θετικό περίγυρο μας τους ανθρώπους που θα μιλήσουμεγια το θέμα μας.Δρν είναι όλοι σε διάθεση να μας ακούσουν.Εαν αισθανθούμε πως δρν μας ακουνε καλύτερα να το αποφύγουμε.Εαν πάλι,μιλήσουμε σε κάποιον που εκ του αποτελέσματος κρίναμε πως ήταν λάθος μας,δεν μας στεναχωρεί.Ετσι το αισθανθήκαμε,έτσι το πράξαμε.Ας έχουμε τον έλεγχο ποιους βάζουμε στο ζωή μας και στις αποφάσεις μας να μας επηρεάζουν.
Βάζουμε μικρούς,προσιτούς στόχους επί του θέματος.Εφόσον καταλάγιασαν τα έντονα συναισθήματα,θέτουμε τις προτάσεις μας του πως μπορούμε να βρούμε λύσεις.Παντα υπάρχειη ακρη της κλωστής...η λύση υπάρχει.Αναλογιζόμαστε ποια επιλογή αντέχουμε.Στο σημείο αυτό μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν κατάλογο όπου σημειώνουμε τα θετικά και αρνητικά της κάθε επιλογής.Η υποστήριξη της λύσης με τα περισσότερα θετικά για εμάς,είναι συνήθως η πρέπουσα.Αποφεύγω τον όρο "σωστό"διότι είναι πολύ σχετικό και ανάλογο με την ιδιοσυγκρασία και τις εμπειρίες του καθενός μας.
Ασχολήσου τον περισσότερο χρόνο σου με δραστηριότητες που σε ευχαριστούν και σε ηρεμούν.Ο εαυτός μας θελει συμπαράσταση και αγάπη.Ποιος άλλος θα το κάνει καλύτερα από εμάς τους ίδιους; Κανείς άλλος!Οπότε φροντίζουμε να προσφέρουμε ευχάριστες ώρες σε εμάς.Μια βόλτα,μελέτη ενός αγαπημένου βιβλίου,παρακολούθηση μιας ταινίας που μας αρέσει,χαλαρωτικά αφρόλουτρα κ.ο.κ .Ενας χαλαρός οργανισμός βοηθάει την αβίαστη και δίκαιη ενστικτώδη σκέψη.
Μια προοπτική είναι η προσευχή.Σε δύσκολες καταστάσεις αναζητάμε στηρίγματα.Ο Θεός,άσχετα από την δυναμική της πίστης μας,είναι πρόθυμος να μας ακούσει και να μας ωθήσει σε σωστές επιλογές ή έστω να μας γαληνέψει.Μια δυνατή προσευχή,με δικά μας λόγια μπορεί να έχει εκπληκτικ αποτελέσματα στην ψυχοσύνθεσή μας.Αν θεωρούμε πιο ουσιαστική την πίστη μας η εξομολόγηση,η νηστεία,η θεία κοινωνία, το θυμάτιασμα και η προσευχή μπορεί να είναι και η ίδια η λύση στο πρόβλημα.
Τέλος,θα αναφέρω την τροφοδότηση της αυτοπεποίθησής μας.Μπορουμε να ελέγχουμε τη ζωή μας,να στηρίζουμε τον εαυτό μας,να δυναμώνουμε ως πνεύμα,ψυχή και σώμα.Η θετική σκέψη,ως τρόπος ζωής,φερμει θετικά αποτελέσματα,ακομη και μέσα από καταστροφές.
Πολλές φορές οι δυσκολίες της ζωής μας βροντοφωνάζουν να αλλάξουμε πορεία για να βρούμε την ευτυχία.Κανένα πρόβλημα δρν είναι τυχαίο,κανένα πρόβλημα δεν είναι άλυτο.Εξάλλου,όπως τα λόγια του Μ.Αλεξάνδρου.."ό,τι δεν λύνεται,κόβεται"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com