Πέμπτη 2 Ιανουαρίου 2014

Χαράτσι και μέσω ΕΟΠΥΥ: «Εισιτήριο» νοσηλείας 25 ευρώ και κράτηση ενός ευρώ ανά ιατρική συνταγή...



ΑΠΑΛΛΑΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ.


«Φορτωμένο» με δύο νέα μέτρα για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ μπήκε το 2014. Από σήμερα, 2 Ιανουαρίου, τίθεται σε εφαρμογή τόσο το μέτρο της κράτησης ενός ευρώ ανά ιατρική συνταγή για την εκτέλεσή της στα φαρμακεία της χώρας, όσο και το «εισιτήριο» νοσηλείας των 25 ευρώ, που θα πληρώνουν εφάπαξ οι ασφαλισμένοι, στην περίπτωση που εισάγονται για νοσηλεία σε δημόσιο νοσοκομείο.


Το υπουργείο Υγείας εκτιμά ότι τα εισπρακτικά αυτά μέτρα θα αποδώσουν περίπου 115 εκατ. ευρώ έως το τέλος του έτους.
Αξίζει να σημειωθεί πως η καταβολή των 25 ευρώ είναι εφάπαξ και ανεξάρτητη της προβλεπόμενης καταβολής των πέντε ευρώ για το εξέταστρο -ποσό που καταβάλλεται για την επίσκεψη στα εφημερεύοντα νοσοκομεία.
Σε εγκύκλιο του υπουργείου τονίζεται ότι από την καταβολή του ποσού των 25 ευρώ εξαιρούνται οι κάτοχοι βιβλιαρίου οικονομικής αδυναμίας ή πιστοποιητικού κοινωνικής προστασίας, οι χρόνιοι πάσχοντες από την κύρια πάθησή τους και για όλες τις δευτερεύουσες παθήσεις που απορρέουν από αυτήν, τα άτομα με αναπηρίες που έχουν πιστοποιημένο από ΚΕ.Π.Α. ποσοστό αναπηρίας 80% και ειδικές κατηγορίες ασθενών, όπως κρατούμενοι φυλακών, στρατιωτικό προσωπικό, για τη νοσηλεία των οποίων είναι σε εφαρμογή οι ειδικές ισχύουσες διατάξεις.
Μπορεί το υπουργείο Υγείας να αναμένει περίπου 115 εκατομμύρια ευρώ έως το τέλος του χρόνου από τα εν λόγω εισπρακτικά μέτρα, αλλά οι αντιδράσεις είναι έντονες, τόσο από τους γιατρούς και τους φαρμακοποιούς, όσο και από τους ασφαλισμένους.
Οι φαρμακοποιοί τονίζουν πως πρόκειται για ένα μέτρο που επιβαρύνει σημαντικά τους ασφαλισμένους που χρειάζονται φαρμακευτική αγωγή, ενώ μετατρέπει τους φαρμακοποιούς σε «εισπράκτορες».

Οι γιατροί, πάλι, επισημαίνουν μια άλλη οικονομική παράμετρο, που δεν είναι ορατή με την πρώτη ματιά. Αυτή αφορά στην εκτέλεση ιατρικών συνταγών για τους χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι χρειάζονται περισσότερα από ένα φάρμακα και, συνεπώς, περισσότερες από μία ιατρικές συνταγές…









opinionpost.gr/ellada/2014/01/138331

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com