Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Παρέμβαση ΓΑΠ για λαθρομετανάστες ...





Ο άνθρωπος που «διέσωσε» την Ελλάδα τώρα προσπαθεί να «διασώσει» και τους λαθρομετανάστες παρεμβαίνοντας από το εξωτερικό όπου βρίσκεται εκθέτοντας τη χώρα άλλη μια φορά.
Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ως «επιχειρήματα ντροπής» τα όσα είπε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης αλλά και το ΛΣ με ανακοίνωσή του αναφορικά με την τραγωδία στο Φαρμακονήσι.
Ο πρώην πρωθυπουργός κάλεσε ταυτόχρονα την κυβέρνηση, αντί να «βολεύεται» με τέτοιες «απαράδεκτες δηλώσεις», να κινηθεί στο πλαίσιο της Ε.Ε. με στόχο μία συνολική πρόταση για το μεταναστευτικό. Συνολική πρόταση δηλαδή με προοπτική το θέμα να μη λυθεί ποτέ καθώς γνωρίζουμε όλοι πως και με ποιες διαδικασίες συγκροτούνται οι «συνολικές προτάσεις» στην ΕΕ.
Τουλάχιστον ο πρώην πρωθυπουργός είναι συνεπής με τη γραμμή που είχε εκφράσει το Δεκέμβριο του 2010 όταν είχε πει «την ώρα που άλλες χώρες διώχνουν τους Ρομά και του μετανάστες εμείς τους ανοίγουμε τις πόρτες».
Προφανώς δεν εννοούσε την πόρτα της δικής του κατοικίας αλλά τις πόρτες των χιλιάδων Ελλήνων που έχουν πέσει θύματα ληστειών και δολοφονιών από λάθρο, αλλά αυτό αποτελεί μια μικρή λεπτομέρεια για τον κοσμοπολίτη Γ. Παπανδρέου.  
 «Πρώτα απ' όλα στην ΕΕ, όπου ο ευρωπαϊκός βορράς ζητά αυξημένη προστασία απέναντι στους μετανάστες και τους πρόσφυγες και ο νότος ζητά καταμερισμό των βαρών, χωρίς να ακούει ο ένας τον άλλον. Ένας διάλογος κωφών, στο πλαίσιο του οποίου καταλύεται κάθε έννοια αλληλεγγύης ενώ χάνονται ανθρώπινες ζωές.
Το δε δίλημμα "ανοιχτά ή κλειστά σύνορα", αποτελεί άλλη μια υπεκφυγή. Δίνει την εντύπωση ότι μπορούμε να χτίσουμε τείχη και εάν κλειστούμε σε αυτά όλα θα είναι λυμένα», επισήμανε  μεταξύ άλλων ο πρώην πρωθυπουργός .
Εκτός όμως από την ανάγκη ευρωπαϊκής αντίδρασης, σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός, χρειάζεται και η αντίδραση της Ελλάδας, η οποία σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζεται από «τα επιχειρήματα ντροπής που επιστρατεύτηκαν για να δικαιολογήσουν γεγονότα απαράδεκτα».
Η Ελλάδα, ως προεδρία, κατέληξε  στην τοποθέτησή του ο κ. Παπανδρέου, «οφείλει να κινηθεί προς την κατεύθυνση της ενεργοποίησης της ΕΕ, για τη διαμόρφωση μιας συνολικής πρότασης, «αντί να επαναπαύεται στις απαράδεκτες δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας».













defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com