Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

“Ομερτά” για τα εργατικά ατυχήματα- Κλείνει στόματα η “μαύρη” εργασια ...





“Μαύρο” ήταν το 2013 αν εξετάσει κάποιος τα στοιχεία από τα εργατικά ατυχήματα και δυστυχήματα στο νομό Ηρακλείου.
Σύμφωνα με το πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Σωκράτης Βαρδάκης, την προηγούμενη χρονιά καταγράφηκαν στο νομό 14 εργατικά ατυχήματα/δυστυχήματα.
Από αυτά, τα 8 είχαν τραγική κατάληξη και στοίχισαν τη ζωή των εργαζομένων οι οποίοι υπέκυψαν στα τραύματά τους.
Όπως γράφει το flashnews ωστόσο, είναι κοινό μυστικό το γεγονός ότι τα ατυχήματα στον εργασιακό χώρο είναι πολύ περισσότερα από τα 14 που έχουν καταγραφεί.
Όπως τονίζει ο κ. Βαρδάκης, τα ατυχήματα είναι πάρα πολλά, αλλά ελάχιστα από αυτά δηλώνονται.
Για τα περιστατικά αυτά επικρατεί απόλυτη σιωπή και δεν καταγράφονται ποτέ αφού στις περισσότερες περιπτώσεις πρόκειται για ανασφάλιστους εργαζόμενους.
Μάλιστα, ακόμα και τα ίδια τα θύματα, οι εργάτες, αρνούνται να αναφέρουν το ατύχημά τους καθώς δεν θέλουν να ρισκάρουν να χάσουν τη δουλειά τους.
Ο πρόεδρος του ΕΚΗ τονίζει ότι η κρίση έχει οδηγήσει ακόμα περισσότερους εργοδότες να μην λαμβάνουν μέτρα και να παίρνουν στη δούλεψή τους ανασφάλιστους εργαζομένους, ενώ λόγω της οικονομικής δυσχέρειας υπάρχουν και περισσότεροι εργαζόμενοι οι οποίοι είναι διατεθειμένοι να εργαστούν ανασφάλιστοι και κάτω από επικίνδυνες συνθήκες, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα μεροκάματο.
Την ίδια ώρα σύμφωνα με τον κ. Βαρδάκη, ο ελεγκτικός μηχανισμός είναι σχεδόν ανύπαρκτος.












http://www.makeleio.gr/?p=52981

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com