Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Βάζει κορυφαίο πολιτικό παράγοντα στο κάδρο ο Κάντας – Αναφορές και σε υψηλόβαθμους στρατιωτικούς ...





Ένα πολιτικό πρόσωπο αλλά και υψηλόβαθμους στρατιωτικούς βάζει στο κάδρο της πολύκροτης υπόθεσης για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων, ο Αντώνης Κάντας. Στην μαραθώνια απολογία του ο κατηγορούμενος αν και διευκρίνισε πως δεν έχει στοιχεία ότι τα συγκεκριμένα πρόσωπα δωροδοκήθηκαν, τους αποδίδει κομβικό ρόλο αφού ήταν, όπως λέει, σε θέσεις κλειδιά.
Ο Αντώνης Κάντας φέρεται να λέει στην απολογία του:
« Για την προμήθεια των αυτοκινούμενων πυροβόλων μέσω της Wegman, τρεις ήταν οι υπηρεσίες κλειδιά. Όχι γενικώς για τα αυτοκινούμενα πυροβόλα, αλλά για τα αυτοκινούμενα από την Wegman. Το 4ο επιτελικό γραφείο του ΓΕΣ, όπου υπηρετούσε τότε ο Γ.Κ., ο 3ος κλάδος του ΓΕΣ και στην Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών, οι Κ…, Α…, Λ…. και Κ…. και βέβαια ο αρμόδιος υπαρχηγός».
Σε ερώτηση των ανακριτών αν τα συγκεκριμένα πρόσωπα δωροδοκήθηκαν ο Αντώνης Κάντας απαντά:
«Δεν ισχυρίζομαι ότι τα πρόσωπα αυτά δωροδοκήθηκαν, προσθέτω όμως ότι ήταν τα πρόσωπα κλειδιά για την υλοποίηση αυτής της προμήθειας, τα οποία ουδείς μπορούσε να αγνοήσει από τις εταιρείες, χωρίς συνέπειες….»
Σε άλλο σημείο της απολογία του ο Αντώνης Κάντας «έδειξε» έναν «παλιό πολιτικό» χωρίς ωστόσο να τον κατονομάσει. Για περισσότερες απαντήσεις παρέπεμψε τους ανακριτές στον κατηγορούμενο ελληνοελβετό τραπεζίτη Φ.Λ. Στην απολογία του ανέφερε:
«Σε συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Ευσταθίου στην Πλουτάρχου, κατά την διάρκεια αυτής μπήκε στο γραφείο και ο Λ…, ο οποίος διέκοψε την συνάντηση και είπε: Πετάγομαι μέχρι τον πατέρα, δίπλα. Ρώτησα ποιος είναι ο πατέρας, και αυτός απάντησε΅: Παλιός πολιτικός, καλός φίλος, αλλά άπληστος. Όταν το 2008 τον συνάντησα εκ νέου στη Γενεύη, τον ρώτησα ποιον εννοούσε με την φράση ο “πατέρας” και αυτός δεν αποκάλυψε το όνομά του».Ο Αντώνης Κάντας θα περάσει και πάλι στο κατώφλι του ανακριτή αφού θα κληθεί να εισφέρει στοιχεία για όλες τις υποθέσεις εξοπλιστικών για τις οποίες έχει ομολογήσει ότι έλαβε μίζες.







http://armynews.gr/?p=14648

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com