Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

¨Μικρά" όχι "αθώα" τουρκικά ψέμματα για εγκλωβισμό τους από Patriot - Στόχος οι S - 300 ...




Του Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 

Διαψεύδονται από ελληνικής πλευράς τα περί εγκλωβισμού 4 τουρκικών Φάντομ F- 4Ε 2020 από Πάτριοτ (Patriot)  της ελληνικής αεράμυνας ΝΔ της Ικαρίας,όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Τουρκικό Γενικό Επιτελείο! Και αναζητείται τώρα από τους ειδικούς στην Αθήνα το ''γιατί'' του νέου τουρκικού ψεύδους!

Η  ανακοίνωση του τουρκικού ΓΕΕΘΑ - που αναδημοσίευσε  το OnAlert,  πρώτο  - υποστήριζε ότι τα ελληνικά Patriot  ''κλείδωσαν'' (κατά την τουρκική TV που μετέδωσε αυθημερόν την ανακοίνωση) τα τουρκικά μαχητικά  στις 15.20,ενώ αυτά  δήθεν εκτελούσαν εκπαιδευτική πτήση στο διεθνή εναέριο χώρο του Αιγαίου.

Στα δημοσιεύματα του σημερινού έντυπου τύπου  προστέθηκε, εκτός από την περιοχή (ΝΔ της Ικαρίας) και  ότι ο εγκλωβισμός από τα  ελληνικά Patriot έγινε στις 15.20 δύο φορές για διάρκεια 15 δευτερολέπτων. 

Παρόλο που η καταγραφή της ανακοίνωσης στην ιστοσελίδα του τουρκικού ΓΕΕΘΑ γινόταν στην κατηγορία ''καθημερινή δραστηριότητα'' ( δηλαδή δραστηριότητα της Τρίτης) ήταν φανερό ότι εννοούσαν δραστηριότητα της Δευτέρας κι αυτό διότι ο τόπος,ο χρόνος, ο αριθμός και ο τύπος των αεροσκαφών που ανέφερε συνέπιπταν ακριβώς με τουρκική δραστηριότητα της Δευτέρας- και μάλιστα με την προκλητική υπέρπτηση της νήσου Ανθρωποφάγοι.

Άλλωστε η ελληνική ανακοίνωση της Δευτέρας από το ΓΕΕΘΑ δίνει όλα τα στοιχεία:<<Σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 4 F-4 και 2 F-16, εισήλθε στις 15:14 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Σάμου και Χίου. Τα 4 F-4 του σχηματισμού πραγματοποίησαν στις 15:29 υπέρπτηση άνωθεν ν. Ανθρωποφάγοι του νησιωτικού συμπλέγματος Φούρνων στα 2.600 πόδια. Ο σχηματισμός εξήλθε του FIR ΑΘΗΝΩΝ στις 15:33 Νότια Σάμου.Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική>>.

Οι αποδείξεις του ψέμματος

Το ότι δεν χρησιμοποιήθηκαν από την Ελλάδα Patriot προκύπτει από από πολλά στοιχεία, σύμφωνα με ελληνικές στρατιωτικές πηγές :

-Πρώτον, διότι την αναχαίτιση  και αναγνώρισή των τουρκικών Φάντομ  την έκαναν - και πολύ καλά μάλιστα-  ελληνικά αεροσκάφη επιφυλακής,όπως ανακοινώθηκε εγκαίρως.

-Δεύτερον, διότι η ελληνική αεράμυνα δεν συνηθίζει σε αυτού του τύπου την προειδοποίηση - άλλωστε και τα τουρκικά δημοσιεύματα μιλάνε σήμερα για πρώτη φορά χρήση Patriot  από την Ελληνική Πολεμική Αεροπορία.Και 

-Τρίτον, διότι το σημείο που αναφέρουν οι Τουρκοι ( ΝΔ Ικαρίας) είναι εκτός εμβέλειας των ελληνικών Patriot σε σχέση με την θέση ανάπτυξής τους και τα στάνταρ λειτουργίας τους σε ειρηνική περίοδο, που είναι γνωστά στο ΝΑΤΟ κλπ

Είναι προφανές ότι οι Ελληνες πιλότοι  πήραν την ''ουρά'' των Τούρκων πολύ γρήγορα και  χωρίς να το καταλάβουν καλά καλά  και πάνω στον πανικό τους μπέρδεψαν τους κωδικούς στον ''φάκελλο απειλών''! 

Για να γίνουν δε πιστευτοί -από την κοινή τους γνώμη,ενδεχομένως και από Συμμάχους - υποστήριξαν μέσω διαρροών στον σημερινό τύπο ( εφημερίδα Cumhuriyet) ότι η Ελλάδα επειδή αντιμετωπίζει οικονομική κρίση και για να αποφύγει τα ...έξοδα της απογείωσης αεροσκαφών τώρα πλέον  προχωρά σε ...παρενοχλήσεις με πυραυλικά συστήματα, ...χωρίς δηλαδή να απογειώνει τα αεροσκάφη της...

Η  εξήγηση ότι λένε  όσα λένε επειδή έχασαν την ''ουρά'' τους (δηλαδή έχασαν την αερομαχία, εγκλωβίστηκαν από τα ελληνικά αναχαιτιστικά και μπερδεύτηκαν) είναι μια εκδοχή πάνω  στο τραπέζι, λένε ελληνικές πηγές. Μια άλλη εξήγηση είναι  να έχουν μπερδευτεί γενικά οι Τουρκοι επιτελείς (ελεγκτές) που έκαναν την απο-ενημέρωση της αποστολής είτε  με δική τους ευθύνη είτε με μπέρδεμα του φακέλλου απειλών.

Που μπλέκουν οι  S-300!

Υπάρχει όμως και μια άλλη εκδοχή που μας είπαν Ελληνες αναλυτές αμυντικών θεμάτων που - σε αυτή την περίπτωση - σκέφτονται πιο συνθετικά και με ...ολίγην από S-300!

Εξηγούν λοιπόν αυτοί οι Ελληνες  αναλυτές: 

Προ ημερών και με αφορμή την πρώτη επιτυχή βολή του ( άγνωστου στην Τουρκία ) S-300 ο κ. Φικρέτ Ερτάν που είναι κορυφαίος Τούρκος ειδικός στα ενεργειακά, ειδικός συγγραφέας θεμάτων εξωτερικής πολιτικής αλλά και ειδικός στο οπλικό αυτό σύστημα, .είχε τονίσει από την εφημερίδα Zaman τις πολύ μεγάλες δυνατότητες του S-300  για να καταλήξει το  άρθρο του ως εξής:

<<'' (...)Από την άλλη, μετά από 15 χρόνια, προκύπτει και για μας το θέμα των S-300 ως πρόβλημα. Διότι, η Ελλάδα, την περασμένη Παρασκευή, κατά την άσκηση που έκανε στην Κρήτη με την ονομασία «Λευκός Αετός-2013», δοκίμασε, για πρώτη φορά πρακτικά, τους S-300 και η δοκιμή χαρακτηρίστηκε πετυχημένη.  Περίεργο είναι το γεγονός ότι, ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, κ. Αβραμόπουλος, είπε πως μία στρατιωτική δοκιμή είναι μήνυμα ειρήνης και σταθερότητας στη νότια Ευρώπη και στην ανατολική Μεσόγειο. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα, που είχε για χρόνια σε αναμονή τους S-300, τώρα πλέον τους έχει δοκιμάσει και βέβαια με αυτό υπονοεί ότι είναι έτοιμοι (σ.σ.οι πύραυλοι) να τους χρησιμοποιήσει. Έναντι τίνος; Βεβαίως και έναντι της Τουρκίας. Διότι η Ελλάδα δεν έχει με κανέναν άλλον γείτονά της οποιοδήποτε στρατιωτικό και αεροπορικό πρόβλημα, αλλά μαζί μας έχει πολλά αεροπορικά και θαλάσσια προβλήματα. Με τη νέα εξέλιξη, θα πρέπει και η Τουρκία να εκλαμβάνει τους ελληνικούς S-300 ως ένα πρόβλημα νέο, το οποίο σε περίπτωση που απαιτηθεί θα πρέπει να ρυθμιστεί''.

Το πονηρό τουρκικό σχέδιο

Τι λέει με απλά λόγια; Ότι το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 αποτελεί νέο πρόβλημα για την Τουρκία  <<το οποίο σε περίπτωση που απαιτηθεί θα πρέπει να ρυθμιστεί>>. 

Οι αναγνώσεις  της φράσης και τι εννοεί με αυτή ο ...ποιητής είναι πολλές,σημείωνε τότε το OnAlert, που ήξερε την συνέχεια της σκέψεις των Ελλήνων αναλυτών: Οτι δηλαδή κάποια στιγμή οι Τουρκοι θα θέσουν θέμα ...απομάκρυνσης των S-300 από το Αιγαίο ως ...Μέτρο Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης(ΜΟΕ). Τότε δεν γράψαμε την προσέγγιση αυτή, την υπονοήσαμε μόνο...

Τώρα με το ψεύδος περί χρησιμοποίησης  των Patriot, οι συνομιλητές μας  προεκτείνουν την σκέψη τους  επισημαίνοντας το ενδεχόμενο οι δύο αναφορές  - του κ. Φικρέτ Ερτάν περί  S-300  και του τουρκικού ΓΕΕΘΑ περί Patriot- να είναι μέρη του ίδιου σεναρίου-σχεδίου...Δηλαδή να δημιουργηθεί τεχνητά δήθεν μια '' απρόβλεπτη απειλή'' από αντιαεροπορικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς και να ζητούν ...ΜΟΕ , όπως παλιότερα ζητούσαν ...αφοπλισμό των αεροσκαφών στο Αιγαίο...

Για σκεφθείτε το...


















onalert.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com