Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Τρομοκρατική επίθεση: Ο αρχηγός είχε ακάλυπτο το πρόσωπο και έδινε στρατιωτικού τύπου παραγγέλματα ...







Φύλλο και φτερό έχουν κάνει την περιοχή πλησίον της οικίας του Γερμανού πρέσβη στο Χαλάνδρι οι άνδρες της αντιτρομοκρατικής προκειμένου να εντοπίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να φτάσουν στην ταυτότητα των δραστών που γάζωσαν με 60 σφαίρες το κτίριο. Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει το ΒΗΜΑ νέα δεδομένα έρχονται από την κατάθεση ενός ιδιωτικού φρουρού, τα όπλα μίας χρήσης αλλά και το «ιστορικό» των μέτρων ασφαλείας στην πρεσβευτική κατοικία .
Πλέον η ΕΛ.ΑΣ στρέφει την προσοχή της στον εντοπισμό του μαυροφορεμένου άντρα ηλικίας άνω των 35 ετών που δεν είχε πλήρως καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έδινε στρατιωτικού τύπου παραγγέλματα στους συνεργούς. Στο συγκεκριμένο πρόσωπο αναφέρεται τόσο ο ειδικός φρουρός που στεκόταν έξω από την περίφραξη της κατοικίας όσο και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες στους οποίους επιδείχθηκαν φωτογραφίες γνωστών αντιεξουσιαστών, ενώ βάση των συσχετισμών είναι βίντεο από πρόσφατες ληστείες τραπεζών στην περιφέρεια, όπως αυτές στα Μέθανα, στη Νεμέα, στο Βελεστίνο κ.ά. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες ο αστυνομικός φρουρός αναφέρθηκε σε «μερική αναγνώριση» ενός ατόμου.
Ενα άλλο δεδομένο είναι πως πίσω από τον εξωτερικό φράχτη της πρεσβευτικής κατοικίας βρισκόταν άλλος ιδιώτης, υπάλληλος εταιρείας security, που χειριζόταν το σύστημα περιστρεφόμενων καμερών -με συστήματα εστίασης- οι οποίες βρίσκονται εντός και εκτός του κτιρίου. Η κατάθεση του ιδιώτη φρουρού θεωρείται εξίσου σημαντική για τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.
Αυτό που προβληματίζει την ΕΛ.ΑΣ. ο κύκλος των επιθέσεων χωρίς «όπλα-σφραγίδες», όπως τα δύο καλάσνικοφ τα οποία έβαλαν εναντίον της πρεσβευτικής κατοικίας, γεγονός που προκαλεί σύγχυση στις διωκτικές αρχές. Και αυτό διότι εμφανίζονται διαρκώς νέες οργανώσεις, δεν μπορεί να γίνει διαχωρισμός ένοπλων επιθέσεων, ενώ συλληφθέντες αντιεξουσιαστές μπορούν έτσι να μην κατηγορηθούν για συνολική δράση ένοπλων ομάδων αλλά για μεμονωμένες ενέργειες. Μάλιστα οι αξιωματικοί μιλούν για «κεντρική καθοδήγηση και τον ίδιο κύκλο ατόμων που έχει μεγάλο οπλοστάσιο
Σύμφωνα με το ΒΗΜΑ μάλιστα αποκαλύπτεται ότι η ΕΛ.ΑΣ. είχε ζητήσει τα τελευταία χρόνια από τη διπλωματική αντιπροσωπεία της Γερμανίας για λόγους ασφαλείας να κτίσει ψηλότερο τοίχο γύρω από την πρεσβευτική κατοικία. Κάτι που δεν είχε γίνει δεκτό.
Τέλος οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. μιλούν για προσπάθεια μίμησης του κτυπήματος εναντίον της ίδιας πρεσβευτικής κατοικίας από τη 17Ν με εκτόξευση ρουκέτας τον Μάιο του 1999. Τότε είχε τραυματισθεί ο Σάββας Ξηρός.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com