Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Σενάριο για χτύπημα της Αλ Κάιντα στην Ελλάδα .....




Και τα πλέον εφιαλτικά σενάρια, τα οποία αφορούσαν θέματα εσωτερικής ασφάλειας έπειτα από επίθεση με ραδιενεργά, χημικά ή βιολογικά όπλα, εξετάστηκαν κατά τη διάρκεια πρόσφατης άσκησης που πραγματοποίησε η επίλεκτη Δύναμη Δέλτα των Ενόπλων Δυνάμεων σε συνεργασία με τον ειδικό λόχο ΠΒΧ (Πυρηνικής - Βιολογικής - Χημικής Αμυνας) του 
Στρατού Ξηράς.

Η άσκηση ήταν προγραμματισμένη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από υψηλόβαθμες πηγές του ΓΕΕΘΑ, από την περίοδο της κορύφωσης της συριακής κρίσης και της χρήσης χημικών όπλων στη χώρα αυτή. Υπήρχε διαρκής ροή πληροφοριών από ξένες μυστικές υπηρεσίες προς την ΕΥΠ για πιθανό χτύπημα πυρήνων της Αλ Κάιντα ακόμη και στην Ελλάδα! Οι πληροφορίες αυτές σχετίζονταν και με το μήνυμα που είχαν στείλει μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης περί «χτυπήματος που θα άλλαζε τη ροή της Ιστορίας», για το οποίο είχε κάνει λόγο και ο πρόεδρος της Υεμένης πριν από περίπου δύο μήνες.

Η άσκηση αποσκοπούσε ακριβώς στην αντιμετώπιση ενός τέτοιου εφιαλτικού ενδεχομένου. 

Οι πληροφορίες αυτές που λάμβανε η ΕΥΠ και τις οποίες επεξεργαζόταν με τις στρατιωτικές υπηρεσίες πληροφοριών επιβεβαιώνονται και από τις εκθέσεις του STRATFOR, το οποίο σε σχετικό σημείωμά του είχε προειδοποιήσει ότι «η πίεση προς τους εθνικιστές μπορεί να προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις και ενθάρρυνση ισλαμιστικών ομάδων», θεωρώντας ότι υπάρχουν ενεργά στοιχεία πολλών ακραίων ισλαμιστικών ομάδων στην Ελλάδα και από τη στιγμή που θεωρούν δεδομένη την αναταραχή λόγω της πίεσης που ασκείται στο κόμμα των εθνικιστών θα υπάρξουν αντιδράσεις.

Παράλληλα, σχεδόν τις ίδιες πληροφορίες είχε δώσει και η ΕΥΠ σε αναφορά της, σημειώνοντας ότι αναμένεται ένας «θερμός» χειμώνα και ότι υπολογίζονται σε 150.000 οι άνθρωποι που θα μπορούσαν να συμμετάσχουν σε βίαιες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και ανάμεσά τους προεξάρχοντα ρόλο θα παίξουν λούμπεν αλλοδαποί, οι οποίοι έχουν εγκλωβιστεί στην Ελλάδα.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τους ακριβείς σκοπούς που εξυπηρετούν ακραίοι και φανατικοί ισλαμιστές που είναι οργανωμένοι στην Ελλάδα, αλλά οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι, μέσω μιας τέτοιας επίθεσης -ή, καλύτερα, της απειλής μιας τέτοιας επίθεσης-, θα έφερναν τη χώρα κυριολεκτικά στα «γόνατά» της, με κυριότερο στόχο αυτόν της απόλυτης ασυλίας σε όλο το ισλαμιστικό στοιχείο που θέλει να χρησιμοποιήσει τη χώρα ως εφαλτήριο για την ιερή Τζιχάντ που θέλει να εξαπολύσει στην Ευρώπη. Αυτός είναι άλλωστε και δηλωμένος στόχος τους.

Το «αέριο της κουζίνας» και το μετρό του Τόκιο

Οσο κι αν το σενάριο απόκτησης και χρησιμοποίησης χημικών όπλων από ομάδες ισλαμιστών στην Ελλάδα που συνδέονται με την Αλ Κάιντα ακούγεται ακραίο, δεν είναι καθόλου έτσι. Το αέριο σαρίν, για παράδειγμα, είναι γνωστό και ως kitchen gas (αέριο της κουζίνας), όπως αναφέρει και ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Ασαντ σε συνέντευξη που έδωσε πρόσφατα στο αμερικανικό FOX News, εξαιτίας της πολύ απλής διαδικασίας που απαιτείται για την παραγωγή του, αλλά και των συστατικών του που μπορούν να βρεθούν ελεύθερα στο εμπόριο.

Δεν είναι δύσκολο για μια αποφασισμένη ομάδα να κατασκευάσει το συγκεκριμένο αέριο και να το χρησιμοποιήσει σε αστικούς στόχους, όπως άλλωστε είχε κάνει και η ομάδα του Aum Shinrikyo στις 20 Μαρτίου του 1995, χτυπώντας το μετρό του Τόκιο.














Βασίλης Θασίτης             http://www.triklopodia.gr/2013/12/blog-post_141.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com