Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΤΩΡΑ,,,"Πέρασε" η τροπολογία για την τιμολόγηση των φαρμάκων...


"ΝΑΙ" ΨΗΦΙΣΑΝ Ν.Δ.,ΠΑΣΟΚ,ΔΗΜΑΡ. "ΟΧΙ" ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ.,ΑΠΟΥΣΑ Η Χ.Α.
ΑΠΟΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΑΝ.ΕΛ.,ΚΚΕ "ΠΑΡΩΝ".



Η τροπολογία του υπουργού Υγείας για την τιμολόγηση των φαρμάκων υπερψηφίστηκε από 164 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, εν μέσω μεγάλης έντασης, καθώς η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την ψηφοφορία ως «παράνομη, αντικανονιστική και αντισυνταγματική».
Ο ΣΥΡΙΖΑ στην αρχή της διαδικασίας ζήτησε να διεξαχθεί η ψηφοφορία ξεχωριστά για κάθε ένα από τα πέντε άρθρα της τροπολογίας και όχι ενιαία, αίτημα που δεν έγινε δεκτό από το προεδρείο. Η αξιωματική αντιπολίτευση με τον τρόπο αυτό ήθελε να καταγραφεί επισήμως η υπερψήφιση των άρθρων 1,2,3 και 4 και η καταψήφιση του άρθρου 5, που αφορούσε στην τιμολόγηση των φαρμάκων.
Η ψηφοφορία διεξήχθη εν μέσω έντασης και αντεγκλίσεων, μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, του προεδρείου της βουλής και των ψηφολεκτών.
Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αποχώρησαν από τη διαδικασία, ενώ το ΚΚΕ ψήφισε «παρών». Η Χρυσή Αυγή αποχώρησε επίσης, επειδή παράλληλα διεξαγόταν και η ψηφοφορία για την άρση ασυλίας βουλευτών της, Ηλία Κασσιδιάρη και Δημήτρη Κουκούτση.
Στο πέρας της ψηφοφορίας, ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης διάβασε ανακοίνωση της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία κατήγγειλε την ψηφοφορία ως «παράνομη, αντικανονιστική και αντισυνταγματική».
Ωστόσο, αυτό που έχει σημασία από εδώ και στο εξής, με τη νέα τιμολόγηση των φαρμάκων, είναι πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση τις δραματικές ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά που θεωρείται βέβαιο πως θα δημιουργηθούν, όπως και το ανεπανόρθωτο πλήγμα στην ελληνική φαρμακευτική παραγωγή, που ενδέχεται να φέρει κλείσιμο παραγωγικών μονάδων και απολύσεις εργαζομένων στον κλάδο του φαρμάκου.










newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com