Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ:Ο προϋπολογισμός του 2014 εμπεριέχει σκληρά μέτρα...





«Η κατάθεση ενός ακόμα "προϋπολογισμού αμφισβήτησης" οφείλεται στις συνεχείς απαιτήσεις της τρόικας για να συμπεριληφθούν σε αυτόν νέα "μη οριζόντια μέτρα" ως προαπαιτούμενο για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.
Η τελική καταβολή της, ωστόσο, φαίνεται, με διάφορες δικαιολογίες, να καθυστερεί και πάλι για να διατηρήσει μέχρι το τέλος του 2013 το χρέος μας στα 321 δισ. ευρώ ή 175,5 % του ΑΕΠ. Σκληρά δημοσιονομικά μέτρα, που ψηφίστηκαν πέρυσι για να εφαρμοστούν του χρόνου εμπεριέχει ο προϋπολογισμός του 2014», όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Β. Κορκίδης.
Ο κ. Κορκίδης σημείωσε ότι η επαλήθευση των «κινούμενων στόχων» καθίσταται πια εξαιρετικά δύσκολη, αφού από την Κομισιόν ζητούνται επιπλέον μέτρα 5,5 δισ. ευρώ πέραν εκείνων που ενσωματώνει το σχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 που κατατέθηκε στη Βουλή.
Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι «στην ερώτηση ποιοι θα πληρώσουν τους νέους φόρους, η απάντηση είναι και φέτος η ίδια: οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, οι έμποροι, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων και οι επιχειρήσεις. Ενδεικτικά, προβλέπεται αύξηση του φόρου εισοδήματος νομικών προσώπων κατά 137,3% και του φόρου ακίνητης περιουσίας κατά 41,4%.
staik
Χωρίς την συμφωνία της τρόικας είναι πολύ πιθανόν να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός, εάν αποδειχθεί ότι οι προβλέψεις για το πρωτογενές πλεόνασμα των 812 εκατ. ευρώ για το 2013 και 2,96 δισ. ευρώ το 2014, δεν επαληθεύονται. Το μόνο ενθαρρυντικό είναι ότι όλοι συμφωνούν ότι το 2014 θα είναι η χρονιά επιστροφής στην πολυπόθητη ανάπτυξη, έστω με οριακή αύξηση του ΑΕΠ κατά 0,6%».
Ο κ. Κορκίδης υπενθυμίζει ότι η ΕΣΕΕ έχει εδώ και καιρό επισημάνει -όπως άλλωστε και σε κάθε προϋπολογισμό τα τελευταία χρόνια- τη δυσκολία επίτευξης του στόχου των εσόδων καθώς και τους κινδύνους που απορρέουν από την αναγκαστική «στάση πληρωμών» των Ελλήνων φορολογούμενων λόγω φοροαδυναμίας και όχι φοροδιαφυγής.
«Το ελληνικό εμπόριο θα συνεχίσει να υποστηρίζει σταθερά την εθνική προσπάθεια για τη δημιουργία νέου συντελεστή κεφαλαίου, φυσικού και ανθρώπινου, ως τη μόνη και αξιοπρεπή διέξοδο ανάπτυξης το 2014 που θα οδηγήσει στην επιβίωση των μικρομεσαίων, τη διάσωση των ελληνικών επιχειρήσεων και την επιστροφή στην απασχόληση» επισήμανε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ.










newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com