Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

«Δικέφαλος Αετός 2013»: Εντυπωσιακό βίντεο από τις μαζικές πυραυλικές εκτοξεύσεις...





Ολοκληρώθηκε σήμερα 22 Νοεμβρίου  η μεγάλη πυραυλική άσκηση των ΕΔ με την επωνυμία «Δικέφαλος Αετός» η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πεδίο Βολής Κρήτης.
Η  είχε ως σκοπό την επιχειρησιακή αξιολόγηση της ικανότητας αντίδρασης και εκτέλεσης τακτικών βολών Α/Α Οπλικών συστημάτων των ΕΔ.
Σε αυτή πραγματοποιήθηκαν εκτοξεύσεις συστημάτων Ο/Σ CROTALE του ΠΝ και της ΠΑ,  Ο/Σ ΒΕΛΟΣ της ΠΑ. και Κ/Β HAWK, OS/AK και ASRAD  του ΣΞ και STINGER του ΠΝ.
Tο ΠΝ διάθετει 2 συστήματα Crotale NG/GR για την παροχή αντιαεροπορικής προστασίας των Ναυστάθμων Σαλαμίνας και Κρήτης από ιπτάμενους στόχους και βλήματα σε χαμηλά και μεσαία ύψη ενώ αντίστοιχα, η ΠΑ διαθέτει 9 συστήματα Crotale NG/GR και 6 εκσυγχρονισμένα συστήματα ΒΕΛΟΣ για την προστασία των Αεροπορικών Βάσεων.
Τις βολές παρακολούθησε ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά, παρουσία του Διοικητή ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγου Ευστάθιου Πανυτσίδη
Η «Δικέφαλος Αετός» αποτελεί ουσιαστικά τη συνέχεια της άσκησης «Θαλάσσιος Γρύπας» καθώς  στην τελευταία και τα τρία όπλα είχαν συνεργαστεί –πάλι σε κοινό επίπεδο ελέγχου- σε σενάρια αντιπυραυλικής άμυνας, και προσβολής σκαφών επιφανείας από αέρα και θάλασσα από σκάφη επιφανείας, ελικόπτερα του Στρατού και μαχητικά της  ΠΑ.
Ως συνέχειά της ο «Δικέφαλος Αετός» θα επιδιώξει την συνεργασία και των τριών Όλων στην αναχαίτιση εναέριων απειλών σε συντονισμένο επίπεδο από το έδαφος και τη θάλασσα.
Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο από τις βολές:










defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com