Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΗΠΑ: Ανοιχτός σε περισσότερη διαφάνεια ο διευθυντής της NSA...





Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των ΗΠΑ δήλωσε σήμερα "ανοιχτός" στην πρόταση να διατηρούνται οι καταγραφές των τηλεφωνημάτων που κάνει η υπηρεσία σε ένα είδος "ουδέτερου" αποθηκευτικού χώρου, σε μια προσπάθεια να καθησυχάσει τις ανησυχίες που εκφράζονται για τις ενέργειες της κυβέρνησης.
Αναφερόμενος στην κατακραυγή που προκλήθηκε από τις αποκαλύψεις που έκανε ο πρώην τεχνικός σύμβουλος της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν για τις παρακολουθήσεις των τηλεπικοινωνιών στις ΗΠΑ και σε πολλές άλλες χώρες του κόσμου, ο στρατηγός Κιθ Αλεξάντερ εξήγησε ότι, όπως πιστεύει, περισσότερη διαφάνεια θα βοηθήσει να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στις υπηρεσίες πληροφοριών.
"Πιστεύω ότι θα ήταν προς το συμφέρον της χώρας μας να αποθηκεύουμε όλα αυτά τα τηλεφωνικά δεδομένα σε έναν χώρο μέσο του οποίου οι Αμερικανοί θα μπορούν να γνωρίζουν τι κάνουμε" με τις πληροφορίες που συλλέγονται, είπε ο Αλεξάντερ μιλώντας σε ένα φόρουμ για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο που οργάνωσε το περιοδικό Politico.
"Είμαι ανοιχτός σε περισσότερη διαφάνεια, κυρίως όσον αφορά το χώρο όπου θα διατηρούμε αυτά τα δεδομένα", πρόσθεσε.
Ο στρατηγός ωστόσο επέμεινε ότι η υπηρεσία θα πρέπει, σε κάθε περίπτωση, να έχει πρόσβαση σε τέτοιου είδους δεδομένα ώστε να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενη απειλή για την ασφάλεια των ΗΠΑ. "Αν δεν γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια απειλή, δεν μπορούμε να την σταματήσουμε", είπε χαρακτηριστικά.
Οι δηλώσεις αυτές έγιναν μετά την έκκληση ενός γερουσιαστή να σταματήσει η μαζική συλλογή δεδομένων από την NSA με το αιτιολογικό ότι τα προγράμματα παρακολούθησης δεν χαίρουν πλέον της εμπιστοσύνης της κοινής γνώμης. Ο Αλεξάντερ, υπεραμυνόμενος των ενεργειών της υπηρεσίας, είπε ότι οι περισσότερες από τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν σχετικά με τις αποκαλύψεις του Σνόουντεν "διογκώθηκαν" από τον Τύπο και ότι η NSA "δεν διασκεδάζει καθημερινά" ακούγοντας τις συζητήσεις ή διαβάζοντας τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου των Αμερικανών πολιτών.




defencenet.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com