Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Κομισιόν: "Αυξήστε τους φόρους σε ρεύμα, φυσικό αέριο και πετρέλαιο"...





Αύξηση του ΦΠΑ στο ηλεκτρικό ρεύμα, το φυσικό αέριο και στον ειδικό φόρο κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης ζητά η Κομισιόν από την Ελλάδα. Η νέα αυτή αξίωση, όπως διατυπώνεται στην έκθεση για τις τάσεις της φορολογίας στην Ε.Ε., αποδεικνύει πώς οι άνθρωποι θέλουν να μας «ρουφήξουν» το αίμα και να μας τελειώσουν ως λαό. Και το χειρότερο είναι πώς έχουμε κυβέρνηση υποτελών που θεωρεί πως θα σώσει τους Έλληνες εκτελώντας τις εντολές των δανειστών.
Η Κομισιόν αναλύοντας τη δομή των φόρων στα ενεργειακά προιόντα, καταλήγει στο συμπέρασμα πως οι ειδικοί φόροι κατανάλωσης που επιβάλλουν τα κράτη-μέλη, πολλές φορές δεν επαρκούν για τη μείωση της κατανάλωσης της ενέργειας.
Είναι ο ειδικός φόρος κατανάλωσης που αξίωσαν από την κυβέρνηση να εξομοιωθεί στο πετρέλαιο κίνησης και το πετρέλαιο θέρμανσης και πάγωσε ολόκληρος ο Ελληνικός Λαός. Έφτασε στο σημείο να καίει ότι βρεί προκειμένου να ζεσταθεί δημιουργώντας ένας τοξικό νέφος πάνω από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Αλλά τι πειράζει τους Κομισάριους; Και τι νοιάζει τους Έλληνες πολιτικούς; Αυτοί ζούν πλουσιοπάροχα για να καταδικάζουν τους Έλληνες.
Ρίχνει μάλιστα μία ακόμη «βόμβα» η Κομισιόν. Προτρέπει στην εξομοίωση του ειδικού φόρους κατανάλωσης μεταξύ πετρελαίου και βενζίνης. «Υπάρχει διαφορά μεταξύ του ΕΦΚ στο πετρέλαιο και στη βενζίνη που δεν καλύφθηκε ούτε στη διάρκεια του 2013», αναφέρει δεικτικά.
Για να μην υπάρχει, δε, καμία αμφιβολία για το εάν στοχοποιείται η χώρα μας, οι Κομισάριοι επισημαίνουν ότι ενώ κάποιες χώρες (Ιταλία, Λουξεμβούργο, Σλοβενία, Λιθουανία, Ρουμανία και Σουηδία) αύξησαν λίγο το φόρο στο πετρέλαιο, η Ελλάδα και η Δανία μείωσαν το φόρο, δίνοντας έτσι πλεονέκτημα στη κατανάλωση πετρελαίου κίνησης αντί βενζίνης.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο θα μιλάμε απλά για «ταφόπλακα» στην Ελλάδα, αφού αυτομάτως οι ελληνικές βιομηχανίες και ο πρωτογενής τομέας θα σταματήσει να λειτουργεί και οι Έλληνες θα πεθάνουν από την πείνα μη έχοντας να αγοράσουν τα πανάκριβα προιόντα. Δεν μιλάμε για θέρμανση με πετρέλαιο. Αυτή θα περάσει για τα καλά στην ιστορία.
Το success story του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά καταρρίπτεται πλήρως και οι δήθεν επενδύσεις δεν πρόκειται απλά να έρθουν ποτέ. Ίσα ίσα θα φύγουν και όσες βιομηχανίες δεν κλείσουν το επόμενο διάστημα.
Ο παραλογισμός τους έχει και συνέχεια, αφού στην έκθεση γίνεται ανάλυση των συντελεστών ΦΠΑ στα ενεργειακά προιόντα και επισημαίνεται πώς «κάποιες χώρες» με πρώτη στη λίστα ασφαλώς την Ελλάδα εφαρμόζουν χαμηλό συντελεστή στη χρήση ηλεκτρικού ρεύματος και φυσικού αερίου.
Προτείνουν να αυξηθεί ο ΦΠΑ όσον αφορά το ηλεκτρικό ρεύμα και το φυσικό αέριο και να δοθεί ένα επίδομα στις ευπαθείς ομάδες. Κι αυτό τη στιγμή που χιλιάδες νοικοκυριά παραμένουν στο σκοτάδι μη έχοντας να πληρώσουν το ρεύμα, εκατοντάδες χιλιάδες σπεύδουν να κάνουν διακανονισμούς προκειμένου να γλυτώσουν τη διακοπή και τα έσοδα της ΔΕΗ έχουν καταρρεύσει. Σε λίγο και η επιχείρηση.
Δεν αποκλείεται βέβαια αυτός να είναι και ο στόχος τους για να ξεπουληθεί η ΔΕΗ και ο λιγνίτης.
Όλα αυτά ζητούνται τη στιγμή που στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη φορολογική επιβάρυνση στα εισοδήματα, φτάνοντας στο 3,9%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη είναι 0,3%. Στην Πορτογαλία και την Ιρλανδία, που βρίσκονται επίσης σε καθεστώς μνημονίου, η αντίστοιχη επιβάρυνση ήταν 2,3% και 0,8% αντίστοιχα.
Μετά τις νέες «ρουκέτες» της Κομισιόν η κυβέρνηση οφείλει να πάρει θέση και να απορρίψει αμέσως αυτές απαιτήσεις. Σε διαφορετική περίπτωση, η σιωπή θα σημαίνει και αποδοχή. Και από εκεί και μετά είναι θέμα χρόνου τα περάσουν εν είδει μεταρρυθμίσεων για ένα νέο πακέτο στήριξης προς τη χώρα.




defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com