Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ- ΦΩΤΟ-H VITYAZ ΕΝ ΔΡΑΣΕΙ... Αυτή είναι η μονάδα «604» του ρωσικού υπ. Εσωτερικών.






Η 604η μονάδα ειδικών αποστολών του ρωσικού υπουργείου Εσωτερικών είναι η πλέον επίλεκτη μονάδα για την πραγματοποίηση αντιτρομοκρατικών και επιχειρήσεων εντός αστικών περιοχών και σπάνια φωτογραφίες όπως αυτές που μπορείτε να δείτε από τη δράση ή τον εξοπλισμό της έρχονται στη δημοσιότητα.
Η μονάδα πρώην Vityaz είχε δράση το 1993 στην συνταγματική κρίση στη Ρωσία (4 Οκτωβρίου) με αμφιλεγόμενες όμως τακτικές ενώ έχει πάρει μέρος και σε επιχειρήσεις στην Τσετσενία και τον Βόρειο Καύκασο εναντίον τρομοκρατικών ομάδων.
Το περιστατικό όμως που έκανε περισσότερο γνωστή την ύπαρξη της μονάδας ήταν η επέμβασή της στο θέατρο Dubrovka της Μόσχας στις 23 Οκτωβρίου του 2002 όταν 40 με 50 Τσετσένοι τρομοκράτες το είχαν καταλάβει παίρνοντας ομήρους τους 850 θεατές που βρίσκονταν εκεί. Η μονάδα θεωρείται ως το πλέον ετοιμοπόλεμο και επίλεκτο  σώμα του υπουργειου Εσωτερικών της Ρωσίας.
Αν και το όνομα Vityaz δεν χρησιμοποιείται πλέον επίσημα –καθώς το 2008 μετονομάστηκε σε “604th Red Banner Special Purpose Center” εντούτοις η μονάδα είναι περισσότερο γνωστή με αυτό.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com