Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Χαρίζει «εξοπλισμούς» η Τουρκία στην Αλβανία!!!




Στην προσπάθειά της η Άγκυρα να θέσει υπό την καθοδήγησή της τα Τίρανα, χαρίζει εκατομμύρια δολάρια.
Συγκεκριμένα η αλβανική κυβέρνηση ενέκρινε, στρατιωτική-οικονομική συμφωνία συνεργασίας μεταξύ της Αλβανίας και της Τουρκίας και το πρωτόκολλο για την εφαρμογή της οικονομικής αυτής βοήθειας.
Η συμφωνία συνεργασίας συνίσταται στην παροχή, από την τουρκική πλευρά, του ποσού των 1.137.500 δολαρίων για την αγορά υλικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, επισκέψεις για θέματα υγείας, καθώς και για την εκπαίδευση προσωπικού.
Η συμφωνία προβλέπει επίσης την παροχή βοήθειας από τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για τον εκσυγχρονισμό του στρατιωτικού αεροδρομίου της Κουτσοβάς στη νότια Αλβανία.
Μετά από όλα αυτά η Αθήνα μπορεί να αισιοδοξεί ότι θα προχωρήσουν οι συζητήσεις για τον καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδος και Αλβανίας;
Η ενίσχυση της στρατιωτικής συνεργασία μεταξύ της Τουρκίας και της Αλβανίας προκαλεί ανησυχία στο Ελληνικό Πεντάγωνο καθώς είχε στρέψει την αμυντική της θωράκιση μόνο εξ ανατολών προκειμένου να έχει εξοικονόμηση δυνάμεων. Αν θα πρέπει τώρα να απασχοληθούν  Ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις και δυτικά τότε θα πρέπει να βρεθούν οι εφεδρείες αυτές σε μία περίοδο οικονομικής δυσπραγίας που δεν επιτρέπει και πολλά…
Θεωρητικά σε ένα ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο η Τουρκία θα επιχειρήσει να δημιουργήσει και μέτωπο στον Έβρο. Αν βάλει και την Αλβανία στο παιχνίδι  που έχει επεκτατικές βλέψεις με την υποτιθέμενη τσαμουριά τότε η χώρα μας θα κληθεί να ανταπεξέλθει σε τρία μέτωπα...









newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com