Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Ψαλίδι 250 εκατ. ευρώ στις επιχορηγήσεις των ΟΤΑ για το 2014...





Στα 250 εκατομμύρια ευρώ υπολογίζουν οι δήμαρχοι της χώρας τις απώλειες σε πόρους λόγω και της μείωσης των επιχορηγήσεων κατά 12,5%, όπως σημειώθηκε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ.
 
Οι μεγαλύτερες απώλειες θα προέλθουν από τη μείωση της ΣΑΤΑ (110 εκατ. ευρώ) και από τις ΚΑΠ (50 εκατ. ευρώ).
 
Για το λόγο αυτό η ΚΕΔΕ σκοπεύει να διοργανώσει έκτακτο συνέδριο το Νοέμβριο για το θέμα των οικονομικών και την αξιολόγηση των οικονομικών των δήμων, ενώ άμεσα θα επιδιώξει συνάντηση με την Ένωση Περιφερειών και ενημέρωση από το υπουργείο Οικονομικών.
 
Στη συνάντηση τα μέλη της ΚΕΔΕ αναμένεται, μεταξύ άλλων, να ζητήσουν αύξηση του ποσού που λαμβάνουν οι δήμοι από το Πράσινο Ταμείο, από το 2,5% που είναι σήμερα στο 10%, οικονομική επιχορήγηση για ενίσχυση των κοινωνικών δομών και διακριτή χρηματοδότηση από το νέο ΕΣΠΑ.
 
Στο ΔΣ της ΚΕΔΕ έγινε λόγος και για «προσχέδιο νομοσχεδίου-"σκούπα"» για την τοπική αυτοδιοίκηση, το οποίο είχε αποστείλει ο υπουργός Εσωτερικών στην ΚΕΔΕ, αλλά στη συνέχεια «πάγωσε» προσωρινά και αφορά αλλαγές στον Καλλικράτη, με τροποποίηση μεταξύ άλλων διοικητικών ορίων κάποιων δήμων.
 
Παράλληλα διατυπώθηκαν αντιρρήσεις σχετικά με το «σπάσιμο» της Κέρκυρας σε τρεις δήμους και το «σπάσιμο» της Μυτιλήνης σε τέσσερεις δήμους. Επίσης, αρνητική είναι η ΚΕΔΕ στη ρύθμιση που προβλέπει ότι, όταν ο Συμπαραστάτης του Πολίτη και της Επιχείρησης σε ένα δήμο δεν εκλέγεται μετά από τρεις συνεδριάσεις, διορίζεται Συμπαραστάτης από τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.
 




defencenet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com