Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Κόκκινο πανί» ο Ερντογάν για τους δημοσιογράφους των ΗΠΑ...





Επιστολή με την οποία καταγγέλλουν την τρομοκρατία που ασκεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν στους δημοσιογράφους έστειλε η “Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων (Committee to Protect Journalists)”, που αντιπροσωπεύει το δημοσιογραφικό κόσμο των Ηνωμένων Πολιτειών.
Η Επιτροπή μάλιστα επισκέφτηκε τον Κενάν Οζντεμίρ, αναπληρωτή υφυπουργό Δικαιοσύνης της Τουρκίας και του παρέδωσε την επιστολή, εκφράζοντας παράλληλα την ανησυχία τους για την κατάφωρη παραβίαση των στοιχειωδών δημοκρατικών ελευθεριών στη χώρα του , κυρίως στο σκέλος που αφορά τους δημοσιογράφους. Η επιστολή κοινοποιήθηκε επίσης προς τον πρόεδρο της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου και τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σαντουλάχ Εργκίν.
Στην επιστολή ζητείται από τον πρωθυπουργό η άμεση απελευθέρωση των δημοσιογράφων που κρατούνται χωρίς να έχει γίνει δίκη, η παύση των ποινικών διώξεων σε βάρος των δημοσιογράφων, η εγκατάλειψη της επιθετικής και εχθρικής – εκφοβιστικής ρητορικής από την πλευρά των κυβερνητικών στελεχών και αξιωματούχων, καθώς επίσης και ο τερματισμός της πρακτικής άσκησης πιέσεων στους ιδιοκτήτες μέσων ενημέρωσης να απολύσουν δημοσιογράφους που ασκούν κριτική.
Υπενθυμίζεται, ότι στη λίστα που εκδίδει σε ετήσια βάση η Επιτροπή για τους φυλακισμένους δημοσιογράφους ανά τον κόσμο, η Τουρκία καταλάμβανε την πρώτη θέση, έχοντας φυλακισμένους 49 συνολικά δημοσιογράφους…
Γ. Κοκ.







newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com