Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τα δικά μας ναυπηγεία αραχνιάζουν και η Τουρκία δεν προλαβαίνει τις παραγγελίες….






Κι άλλη παραγγελία δόθηκε στην τουρκική Αμυντική Βιομηχανία, η οποία έχει διεισδύσει για τα καλά στη διεθνή αγορά, είναι άκρως ανταγωνιστική και συνεχώς αποσπά τη μία παραγγελία μετά την άλλη αυξάνοντας τις εξαγωγές καιτην εισροή συναλλάγματος.
Η Τουρκία εδώ και δεκαετίες δεν αγόραζε απλά οπλικά συστήματα αλλά επένδυε , αποκτούσε τεχνογνωσία και δημιουργούσε εγκαταστάσεις ώστε να μπορεί να πουλάει αυτά που μέχρι πρότινος προμηθευόταν από προηγμένες χώρες.
Συγκεκριμένα το Μπαχρέιν παρήγγειλε έξι ταχέα περιπολικά μήκους 18 μέτρων στην Άγκυρα, για την ακτοφυλακή του. Τα σκάφη αυτά θα κατασκευαστούν από σύνθετα υλικά (συνδυασμός υαλονημάτων και ινών άνθρακα) και θα “κτιστούν” από τα τουρκικά ναυπηγεία Ares Shipyard και αποτελούν σχεδίαση του βρετανικού συμβουλευτικού οίκου BMT Nigel Gee.
Μάλιστα, η εν λόγω σύμβαση περιλαμβάνει και δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον έξι μονάδες, που το τουρκικό ναυπηγείο ευελπιστεί ότι θα ενεργοποιηθεί μετά την ολοκλήρωση των δοκιμών εν πλω του πρώτου περιπολικού της σειράς.
Σύμφωνα με εκπροσώπους της BMT Nigel Gee, το πρώτο από τα έξι περιπολικά τύπου Ares 58 FPB την παρούσα περίοδο βρίσκεται στο στάδιο εγκατάστασης του εξοπλισμού ώστε να καθελκυστεί περί τα μέσα Οκτωβρίου. Η παράδοση του στην ακτοφυλακή του Μπαχρέιν προγραμματίζεται για το τέλος του τρέχοντος έτους ενώ το σύνολο των περιπολικών θα παραδοθεί μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014.
Τα περιπολικά τύπου Ares 58 με πλάτος 4,8μέτρα και βύθισμα 0,9 μέτρα χρησιμοποιούν δύο πετρελαιοκινητήρες MTU 8V 2000 M84 που μεταδίδουν την κίνηση σε δύο προπέλες σταθερού βήματος με πέντε πτερύγια η κάθε μία. Η μέγιστη συνεχής ταχύτητα που επιτυγχάνουν είναι 32 κόμβοι ενώ η μέγιστη ταχύτητα τους υπερβαίνει τους 35 κόμβους.
Στην πλώρη του σκάφους θα τοποθετηθεί σταθμός οπλισμού με πολυβόλο διαμετρήματος 7,62 χλστ. και βαλλιστική προστασία για τον πολυβολητή. Όσον αφορά στον εξοπλισμό τα πρώτα έξι περιπολικά θα φέρουν ραντάρ ναυτιλίας της Raymarine και ηλεκτρο-οπτικό αισθητήρα ημέρας – νύκτας της FLIR Systems.
Όμως εκτιμάται, ότι η δεύτερη παρτίδα των περιπολικών (εφόσον ασκηθεί το δικαίωμα προαίρεσης) θα εξοπλιστούν με περισσότερους και υψηλότερων επιχειρησιακών επιδόσεων αισθητήρες. Το πλήρωμα που απαιτεί είναι πέντε ατόμων.
Και όλα αυτά ενώ τα ναυπηγεία στην Ελλάδα δεν έχουν παραγγελίες, το προσωπικό τους είναι απλήρωτο και το μέλλον τους απαισιόδοξο ενώ η χώρα μας είχε παράδοση στο “κτίσιμο πλοίων” και είχε φήμη για τα γερά σκαριά της.
Γ. Κοκ.





newpost

















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com