Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Σημίτης: Το ΠΑΣΟΚ θα τελειώσει εάν δεν αλλάξει – Ανευ αξίας ομιλία του ΓΑΠ...




«Το ΠΑΣΟΚ ουσιαστικά θα “πεθάνει”, εάν δεν αλλάξει νοοτροπία» είναι ένα από τα συμπεράσματα τα οποία προκύπτουν από την ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, στο πλαίσιο της ομιλίας του, στο.. συμπόσιο για την 39η επέτειο από την ίδρυση του κόμματος.
Ο κ. Σημίτης, δεν έστειλε απάντηση προς την κ. Μέρκελ για τις σαφείς αιχμές τις οποίες άφησε τις προηγούμενες ημέρες για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα εντάχθηκε στη ζώνη του Ευρώ, αλλά εξέφρασε τις απόψεις του για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, πλέον, το ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρωθυπουργός έκανε λόγο για ανάγκη μιας νέας αρχής «χωρίς ιμάμηδες και διαγραφές για να περιορίζεται η σκέψη, ανοιχτές διαδικασίες και όχι κλειστά δωμάτια». «Πετώντας το μπαλάκι» στον κ. Βενιζέλο, τόνισε ότι θα πρέπει να γίνει μια ευρύτερη συνεργασία με άλλα σχήματα που έχουν τις δικές τους ιδεολογίες και ευαισθησίες, αφήνοντας στην άκρη την ανάγκη του ενός και μόνο αρχηγού!
 «Σήμερα δεν είναι 1981, όταν κέρδισε το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά τις εκλογές, ούτε καν βρισκόμαστε στο 1989 όταν η παράταξη έχασε τις εκλογές αλλά συγκράτησε μεγάλο μέρος της δύναμής του. Σήμερα η παράταξη έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά την επιρροή της» πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός προκαλώντας ποικίλα σχόλια. Και, όπως ανέφεραν πολλοί εκ των ακροατών του, ο κ. Σημίτης λίγο πολύ εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ οδηγείται στο τέλος του «πολιτικού του βίου», εάν όσοι σήμερα έχουν τα ηνία (βλ. Βενιζέλος) δεν βάλουν την επιβίωση του κόμματος πάνω από τις προσωπικές τους φιλοδοξίες.


NES.GR

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com