Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Τα πυρηνικά εργοστάσια των ΗΠΑ είναι στόχος τρομοκρατών...





Στη δημοσιότητα δόθηκε εχθές η έκθεση του πανεπιστημίου του Τέξας η οποία λεει πως τα αμερικανικά εργοστάσια πυρηνικής ενέργειας δεν είναι επαρκώς προστατευμένα... από απειλές περιλαμβανομένης της κλοπής υλικού για την κατασκευή βόμβας που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε επιθέσεις με στόχο την τήξη του πυρηνικού αντιδραστήρα.

Η επιτροπή Nuclear Proliferation Prevention Project (NPPP) του πανεπιστημίου του Τέξας τονίζει πως κανένας από τους 104 πυρηνικούς αντιδραστήρες για εμπορικούς σκοπούς ή τους τρεις για ερευνητικούς σκοπούς, που διαθέτει η χώρα, δεν είναι προστατευμένος απέναντι σε πιθανή επίθεση με πολλούς δράστες, όπως οι επιθέσεις που πραγματοποίησαν 19 αεροπειρατές την 11η Σεπτεμβρίου.

Η Πυρηνική Ρυθμιστική Αρχή των ΗΠΑ (NRC) απαιτεί από τα πυρηνικά εργοστάσια να είναι προστατευμένα απέναντι σε πιθανές επιθέσεις από πέντε ή έξι δράστες, σύμφωνα με την έκθεση που τιτλοφορείται «Προστατεύοντας τις Αμερικανικές Πυρηνικές Εγκαταστάσεις από μία Τρομοκρατική Επίθεση».

Οι τρεις πυρηνικοί αντιδραστήρες στις ΗΠΑ που λειτουργούν για ερευνητικούς σκοπούς -περιλαμβανομένου ενός στο Γκέιτερσμπεργκ του Μαίριλαντ, που απέχει μόλις 39 χιλιόμετρα από τον Λευκό Οίκο- χρησιμοποιούν ως καύσιμο εμπλουτισμένο ουράνιο, το οποίο αν κλαπεί, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή πυρηνικών όπλων, αναφέρει η έκθεση.

spiropero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com