Σάββατο 17 Αυγούστου 2013

Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ – Χρυσής Αυγής δείχνουν τα μυστικά γκάλοπ των κομμάτων για το Δήμο της Αθήνας...





ΣΥΡΙΖΑ και Χρυσή Αυγή διεκδικούν σήμερα με ίσους όρους την πρωτιά στις προτιμήσεις των πολιτών για το Δήμο της Αθήνας. Αυτό προκύπτει από μυστικές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους τα κόμματα, στις οποίες μετρούν επίσης, τους πιθανούς υποψηφίους

Καθόλου τυχαία από ότι φαίνεται δεν ήταν η τοποθέτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Τατσόπουλου για το ενδεχόμενο συνεργασίας με ένα τμήμα της ΝΔ αλλα και του ΠΑΣΟΚ στο πλαίσιο της συγκρότησης ενός συνταγματικού τόξου απέναντι στη φασιστική Χ.Α.
Ο φόβος που υπάρχει για την άνοδο της επιρροής της ρατσιστικής ακροδεξιάς στο εκλογικό σώμα και η ποιοτική ανάλυση των μετρήσεων που δείχνουν μία οριζόντια διείσδυση της ¨ρητορικής” της Χ.Α. ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες, έχουν θέσει σε κόκκινο συναγερμό τα επιτελεία των κομμάτων του συνταγματικού τόξου.
Το πρώτο μεγάλο τεστ θα είναι οι δημοτικές εκλογές που αν δεν προκύψει κάποιο ατύχημα, θα είναι οι πρώτες σε μια σειρά πολιτικών αναμετρήσεων.
Πολύ μεγάλο ενδιαφέρον λοιπόν παρουσιάζουν οι μυστικές δημοσκοπήσεις που διενεργούνται για λογαρισμό κομμάτων αλλά και πολιτικών γραφείων που προωθούν συγκεκριμένους υποψήφιους για τις δημοτικές εκλογές στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το αρχικό συμπέρασμα που προκύπτει από τις ανεπίσημες μετρήσεις είναι ότι στις δύο πρώτες θέσεις έρχονται ο ΣΥΡΙΖΑ και η Χρυσή Αυγή.
Σε ότι δε αφορά πιθανές υποψηφιότητες στην κορυφή των προτιμήσεων από τους δύο αυτούς χώρους βρίσκονται η Σοφία Σακοράφα και ο Ηλίας Κασιδιάρης.
Στη συνέχεια σταθερή παρουσία στις σφυγμομετρήσεις της ανταπόκρισης της κοινής γνώμης σε προτάσεις υποψηφιοτήτων καλό βαθμό παίρνει από το χώρο της ΝΔ ο πρώην δήμαρχος Νικήτας Κακλαμάνης που θέλει να είναι πάλι υποψήφιος, αλλά δύσκολα θα γινόταν αποδεκτός ως κοινή πρόταση με τη ΝΔ, από το ΠΑΣΟΚ, ενώ χαμηλή βαθμολογία συγκεντρώνουν τα ονόματα του Μάκη Βορίδη (ζήτησε χθες να μην το συμπεριλαμβάνουν στα ερωτηματολόγια οι εταιρίες μετρήσεων ), του Άδωνι Γεωργιάδη και του Ανδρέα Ψυχάρη.
Ο δήμαρχος Καρπενησίου Κώστας Μπακογιάννης καταγράφει αξιοπρεπή επίδοση στις μετρήσεις και πολλοί εκτιμούν ότι θα μπορούσε να είναι μια κοινή υποψηφιότητα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αλλά στα μείον του είναι ότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το κατά πόσο είναι αποφασισμένος να μετακομίσει από την Ευρυτανία στην πρωτεύουσα.
Χαμηλές πτήσεις μέχρι τώρα διαγράφει ο Θάνος Τζήμερος. χωρίς ωστόσο να έχει εκδηλώσει, τουλάχιστον ανοικτά ενδιαφέρον για την Πλατεία Κοτζιά, ενώ παρουσία στη λίστα καταγράφει και ο Γρηγόρης Βαλλιανάτος.
Εντύπωση εντούτοις δημιουργούν τα απογοητευτικά ποσοστά που φαίνεται να συγκεντρώνει η εκ νέου υποψηφιότητα του νυν δημάρχου Γ. Καμίνη με την υποστήριξη μόνο της ΔΗΜΑΡ. Σε καμιά μέτρηση δεν ξεπερνούν το 6%.
Από το χώρο του ΚΚΕ σταθερή αξία παραμένει η βέρα Αθηναία και ιδιαίτερα δημοφιλής και λόγω παρουσίας στα ΜΜΕ, Λιάνα Καννέλη. Εν τούτοις η ίδια μέχρι σήμερα διαψεύδει αυτό το ενδεχόμενο.
Τέλος new entry (νέα είσοδος) στη λίστα ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Α.Λοβέρδος.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com