Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

ΣΤΡΑΤΙΕΣ ΜΕΤΑΚΛΗΤΩΝ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ (ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΜΥΝΑΣ).





Στρατιές συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων, που στην πλειονότητά τους αποτελούν κομματικά στελέχη ή «ρουσφέτια», συνεχίζουν να προσλαμβάνουν στα γραφεία τους οι υπουργοί της κυβέρνησης, την ώρα που οδηγούνται στην ανεργία χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, στον βωμό των απαιτήσεων της τρόικας και των μνημονιακών υποχρεώσεων.

Η πρόσφατη απογραφή που πραγματοποίησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έδειξε ότι... ο συνολικός αριθμός μισθοδοτούμενων του Δημοσίου ως «μετακλητών» (η σχέση εργασίας των οποίων, δηλαδή, διακόπτεται όταν ο πολιτικός προϊστάμενός τους παύει να έχει το αξίωμα βάσει του οποίου τους προσέλαβε) ανέρχεται σε 1.580.

Η εικόνα αυτή είχε προβληματίσει ακόμα και τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος κατά την πρόσφατη τελετή παραλαβής των καθηκόντων του ως υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε πως σοκαρίστηκε όταν έμαθε τον αριθμό των μετακλητών υπαλλήλων που υπηρετούσαν στο υπουργείο του.

«Πρωταθλητής» σε αυτή την κατηγορία είναι το υπουργείο Παιδείας, με 49 μετακλητούς, και ακολουθούν το Οικονομικών με 48, το Τουρισμού με 44, το Ανάπτυξης με 41, το Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας με 38, το Περιβάλλοντος με 22, το Άμυνας με 19, το Αγροτικής Ανάπτυξης με 16, το Εξωτερικών με 14, το Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 12, το Εσωτερικών με 11, το Δημόσιας Τάξης με 10, το Μακεδονίας-Θράκης με 9, το Δικαιοσύνης και το Υγείας με 8 αμφότερα, το υπουργείο Πολιτισμού με 5, το Υποδομών με 4 και το Ναυτιλίας με έναν.

Σημειώνεται ότι το τοπίο γύρω από τις παροχές που απολαμβάνουν οι εν λόγω εργαζόμενοι (κινητά τηλέφωνα, υπηρεσιακά αυτοκίνητα κ.ά.), τα επιπλέον χρήματα από τις υπερωρίες και τα οδοιπορικά, αλλά και τα διάφορα επιμίσθια από τυχόν τοποθετήσεις σε επιτροπές, είναι θολό. Ωστόσο, ο μηνιαίος βασικός μισθός των μετακλητών υπαλλήλων έχει καθοριστεί για τους ειδικούς συμβούλους, κατόχους διδακτορικού διπλώματος, σε 2.146 ευρώ (κατηγορία ΠΕ) και 1.999 ευρώ για την κατηγορία ΤΕ, ενώ για τους κατόχους μεταπτυχιακού διπλώματος ανέρχεται σε 2.063 ευρώ και 1.922 ευρώ αντίστοιχα.

Οι «διμοιρίες» του Πενταγώνου

Μεγάλο αριθμό ειδικών συμβούλων και μετακλητών υπαλλήλων διαθέτει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος. Βέβαια, στην πλειονότητά τους αποτελούν συνεργάτες του, οι οποίοι τον ακολουθούν σε κάθε πόστο που έχει αναλάβει τα τελευταία χρόνια.

Μεταξύ άλλων, τους τελευταίους δύο μήνες διορίστηκαν στο πολιτικό του γραφείο στο Πεντάγωνο η Ελένη Αρχιμανδρίτου-Οικονόμου, που ήταν και υποψήφια βουλευτής με τη Δημοκρατική Συμμαχία στην Αχαΐα, ο πολιτικός επιστήμονας Γιώργος Καπόπουλος, η δόκτωρ Φιλοσοφίας Βασιλική Χρυσακοπούλου, ο φωτογράφος Λευτέρης Παρτσάλης, ο επικοινωνιολόγος Αλέξης Ζορμπάς και ο ηλεκτρολόγος-μηχανικός και μηχανικός ηλεκτρονικών υπολογιστών Ηλίας Παπασταματίου, ο οποίος μάλιστα θεωρείται και «γκουρού» της τεχνολογίας στο επιτελείο του κ. Αβραμόπουλου. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ίδιος έχει κατασκευάσει αφιλοκερδώς και site για το χωριό του υπουργού Εθνικής Άμυνας στην Αρκαδία, το Ελληνικό, το οποίο ενημερώνει σε τακτά χρονικά διαστήματα με φωτογραφίες από την περιοχή.

Επίσης, το τελευταίο διάστημα στο γραφείο του υπουργού Άμυνας έχουν προσληφθεί οι: Χρύσα Παπά, Στέλιος Ρούφος, Λεωνίδας Κοτσιφάκος, Σταυρούλα Καπιτσίνου, Γιώργος Παπαθέου, Αγγελική Φειδάκη, Νίκη Ανδρικοπούλου και Στυλιανή Αλιπραντή. Στο ίδιο γραφείο βρισκόταν και ο Δημήτρης Ιατρίδης, ο οποίος όμως αποχώρησε στα τέλη Ιουλίου, καθώς ανέλαβε ειδικός γραμματέας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Προσλήψεις ειδικών συμβούλων έκανε και η αναπληρώτρια υπουργός Φώφη Γεννηματά, με τελευταία αυτήν της Παρασκευής Ζαγορίτη.

(ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 24/08/2013 – ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ,staratalogia,gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com