Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Οι ΗΠΑ δεν βρίσκουν πιλότους για τους «αόρατους δολοφόνους»...





Μπροστά σε ένα απρόσμενο πρόβλημα βρέθηκε ξαφνικά η Ουάσιγκτον. Μπορεί να έχουν εκατοντάδες τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη τα οποία φέρουν όπλα ικανά να πλήξουν οποιοδήποτε στόχο ωστόσο δεν έχουν πιλότους να τα κυβερνήσουν. Και αυτό γιατί όπως λένε οι υπάρχοντες χειριστές αντιμετωπίζουν προβλήματα συνείδησης. 
Να σημειωθεί ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη «βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου των Η.Π.Α κατά της τρομοκρατίας (Αφγανιστάν, Ιράκ και αλλού) . 
Ενδεικτική είναι η συνέντευξη στο αμερικανικό δίκτυο NBC News του 27χρονου χειριστή μη επανδρωμένου αεροσκάφους Μπρέντον Μράιαντ, ο οποίος υπηρετεί σε μια βάση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ. Μιλώντας για τις τραυματικές εμπειρίες του είπε: «Είδα πως του έκοψε το δεξί πόδι και αιμορραγούσε το πυροβόλο του UAV που χειριζόμουν. Το αίμα ήταν καυτό. Όταν πέθανε και έμεινε ακίνητος, τα χρώματα πάνω στη θερμική κάμερα έγιναν διαφορετικά. Το ίδιο γκρίζα όπως κι η γη». 
Το 2011 ο Μπράιαν ολοκλήρωσε τη θητεία του. Σύμφωνα με τον ίδιο έχασε την αντίληψη της αξίας της ζωής και τώρα υποφέρει από το μετατραυματικό σύνδρομο. Λίγο πριν ολοκληρώσει τη θητεία του ο προϊστάμενος του τού έδωσε κατάσταση με τους 1626 τρομοκράτες που σκότωσε στο Ιράκ και το Αφγανιστάν. «Θα ήταν καλύτερα να μην είχε δει ποτέ στη ζωή μου αυτό το χαρτί», - λέει ο Μπράιαν.






newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com