Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Ιρανός Υ/ΓΕΕΔ προς ΗΠΑ : « Θα υποστείτε βαρύτατες συνέπειες εάν επέμβετε στην Συρία »

[Μετάφραση]                                          
                                         




Ο υπαρχηγός του ιρανικού γενικού επιτελείου στρατηγός Massoud Jazayeri δήλωσε σήμερα ότι «ότι οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν «σκληρές συνέπειες» εάν επέμβουν στην Συρία με πρόσχημα τις επιθέσεις χημικών όπλων» , μετέδωσε σήμερα το ιρανικό πρακτορείο Fars.
«Εάν οι Ηνωμένες Πολιτείες περάσουν αυτήν την κόκκινη γραμμή, θα υπάρξουν σκληρές συνέπειες για το Λευκό Οίκο,» συνέχισε ο υπαρχηγός του ιρανικού γενικού επιτελείου.
Πριν από ένα χρόνο ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα προειδοποίησε ότι η χρήση χημικών όπλων στη Συρία θα αποτελέσει την αμερικανική «κόκκινη γραμμή» και η παραβίασης της θα επιφέρει «τεράστιες συνέπειες» στην Συρία .
Την Κυριακή, ο αμερικανός υπουργός Άμυνας Chuck Hagel είπε ότι ο στρατός των ΗΠΑ είναι έτοιμος να αναλάβει δράση εναντίον της Συρίας.
Σχόλιο : Με βάση τα δεδομένα σχετικά με την πιθανή «επέμβαση» των αμερικανών , βρετανών και Γάλλων ( μην τους ξεχνάμε η Συρία ευρίσκονταν κάτω από γαλλική κηδεμονία πολλά χρόνια ), η Ελλάδα «αποκτά» αυτόματα τεράστια γεωστρατηγική σημασία για το ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ γενικότερα. Η Σούδα αλλά και τα αεροδρόμια της χώρας μας φαντάζουν «απείρως ελκυστικά» λόγω ασφάλειας σε σχέση με άλλες χώρες , σε μια ενδεχόμενη «σύρραξη» στην ταλαιπωρημένη αυτή περιοχή της Μ.Ανατολής.
Σίγουρα τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει έντονο διπλωματικό παρασκήνιο από ρωσικής πλευράς και συνεχιζόμενα φραστικά «πυροτεχνήματα» από τους ιρανούς που είναι και οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για το υπάρχων status quo στην Συρία . Το πρόβλημα όμως έγκειται από το μέγεθος και το ύψος μιας σύγκρουσης των 2 υπερδυνάμεων και των Ιρανών αλλά και τις πιθανές επιπτώσεις όχι μόνο στην Μ. Ανατολή αλλά σε όλη την ΝΑ Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας και Ελλάδος . Διότι όπως αναφέρει ένα σοφό ρητό « όταν τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια».
http://www.hurriyetdailynews.com/iran-army-warns-us-of-harsh-consequences-over-syria.aspx?pageID=238&nid=53173&NewsCatID=359
Γ. Μοτσάκος
Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com