Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

ΟΙ ΔΕΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΤΟΥ ΡΙΝ ΣΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΜ.



Με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους στον κόσμο να πέφτουν θύματα απάτης που αφορούν πιστωτικές ή χρεωστικές κάρτες, οι τέσσερις αριθμοί που επιλέγουμε για το PIN στα ΑΤΜ αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη σημασία για την προστασία μας.


Μία μελέτη της DataGenetics, την οποία δημοσιεύει το περιοδικό «TIME» δείχνει πως οι κλέφτες καρτών καταφέρνουν να βρουν το PIN του 25% των πιστωτικών και χρεωστικών μέσα σε 20 προσπάθειες. 
Στην έρευνα αναζητήθηκαν τα PIN των ανθρώπων που έχουν πέσει θύμα τέτοιας απάτης μέσω διαδικτύου. Και όπως αποδεικνύεται, οι περισσότεροι χρησιμοποιούσαν αριθμητικές ακολουθίες, όπως 1234 ή την επανάληψη του ίδιου αριθμού ως κωδικό για το ΑΤΜ, κάτι που τους έκανε πιο ευάλωτους στους χάκερ.
Η DataGenetics λοιπόν κατέληξε στα δέκα χειρότερα PΙΝ που μπορεί να διαλέξει κάποιος, καθώς επειδή είναι εξαιρετικά δημοφιλή, είναι και τα λιγότερο ασφαλή.
Είναι τα εξής:
- 1234
- 1111
- 0000
- 1212
- 7777
- 1004
- 2000
- 4444
- 2222
- 6969
Οπως επισημαίνουν, το καλύτερο ΡΙΝ αποτελείται από αριθμούς χωρίς ιδιαίτερη σημασία για τον κάτοχο της κάρτας- καθώς θεωρείται λάθος και η επιλογή της ημερομηνίας των γενεθλίων ως κωδικός- ενώ κατέληξαν και στον συνδυασμό που χρησιμοποιείται λιγότερο. Είναι το 8068, αν και έπειτα από τη δημοσίευση της έρευνας ίσως αυξηθεί κατακόρυφα η χρήση του.


newpost

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com