Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

Ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο, τα προσόντα και τα βασικά κριτήρια κινητικότητας.





Τον καθορισμό της διαδικασίας επιλογής των υπαλλήλων που τίθενται σε κινητικότητα ανακοίνωσε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σύμφωνα με την απόφαση, ο τρόπος εισαγωγής στο Δημόσιο αναδεικνύεται ως βαρύνουσα παράμετρος στην αξιολόγηση του υπαλλήλου.
Στο πλαίσιο αυτό, ο υπάλληλος μοριοδοτείται ανάλογα με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η διαδικασία πρόσληψής του. Την ανώτατη βαθμολόγηση λαμβάνουν οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, της Εθνικής Σχολής Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και όσοι εισήχθησαν με γραπτό διαγωνισμό του ΑΣΕΠ.
Ως προς τα αντικειμενικά κριτήρια μοριοδοτούνται με ιδιαίτερα αυξημένη βαρύτητα οι διδακτορικοί και μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών.
Αντίθετα, αφαιρούνται με δραστικό τρόπο, μόρια σε περίπτωση εμπλοκής δημοσίου υπαλλήλου σε πειθαρχικά παραπτώματα.
Επιπλέον, ενισχύονται οι νεότεροι υπάλληλοι αφού η μοριοδότηση των πρώτων χρόνων υπηρεσίας στο Δημόσιο είναι αυξημένη.
Σε περίπτωση ισοβαθμίας, συνυπολογίζονται έξτρα μόρια για κοινωνικούς λόγους για ανάπηρους, πολύτεκνούς, μονογονεϊκές οικογένειες, οικογένειες με τρία παιδιά και έναν γονέα ανάπηρο, οικογένεια δύο τουλάχιστον παιδιών ορφανών από πατέρα και μητέρα κλπ. Πάντως, δεν υπάρχει αναφορά στις τρίτεκνες οικογένειες.
Η διαδικασία της μοριοδότησης θα γίνει από το Ανώτατο Συμβούλιο Επιλογής Προσωπικού (ΑΣΕΠ) σε συνεργασία με τα αρμόδια όργανα των εμπλεκομένων Υπουργείων και φορέων.
Σε δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση αναδεικνύονται οι αρχές στις οποίες θα στηριχθεί για μία σύγχρονη και αποτελεσματική δημόσια διοίκηση. Όπως είπε, αυτές είναι η αξιοκρατία, η αξιοσύνη, η εμπιστοσύνη, αλλά αι ηαυστηρότητα, όπου αυτή είναι επιβεβλημένη.
«Σήμερα γίνεται κατανοητό και στον πλέον δύσπιστο ότι η αξιολόγηση όλων όσοι εισέρχονται στο πρόγραμμα της κινητικότητας θα γίνει με τρόπο αντικειμενικό, δίκαιο και διαφανή, έτσι ώστε να καλύψουμε τα κενά που έχουν εντοπιστεί στη δημόσια διοίκηση» κατέληξε.

likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com