Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

ΞΕΠΕΡΝΑ Η ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟ 90% ΣΤΗΝ ΛΗΜΝΟ!!!



Λουκέτο σε εστιατόριο ταβέρνα της προκυμαίας Χίου, ενώ η φορολογική παραβατικότητα ξεπερνά το 90% στη Λήμνο 


Λουκέτα καταστημάτων από το ΣΔΟΕ, τώρα και στο Βόρειο Αιγαίο. Φαίνεται ότι η νέα «μόδα» που λανσάρει το Υπουργείο Οικονομικών κλείνοντας για 48 ώρες τα καταστήματα στα οποία διαπιστώνεται ότι φοροδιαφεύγουν, ήρθε τώρα και στα νησιά μας. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μπήκε το πρώτο λουκέτο και έπεται συνέχεια. 
Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια ελέγχων του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος Βορείου Αιγαίου, που εδρεύει στο νησί μας, ταξίδεψε στη Χίο όπου πραγματοποίησε δεκάδες ελέγχους σε καταστήματα, επιχειρήσεις και ξενοδοχεία.
Το λουκέτο μπήκε σε ταβέρνα - εστιατόριο στην προκυμαία της Χίου, μετά τη διαπίστωση ότι ο ιδιοκτήτης δεν έκοβε αποδείξεις στους πελάτες του. 
Το πλαφόν για να δικαιολογηθεί το κλείσιμο ενός καταστήματος, είναι η φοροδιαφυγή να ξεπερνά τις 10 αποδείξεις. Το κατάστημα σφραγίσθηκε για 48 ώρες, με την παρουσία της αστυνομίας και των αρμόδιων αρχών. 

ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΗΜΝΟ
Όμως, τα στελέχη του ΣΔΟΕ δεν σταμάτησαν εκεί. Το τελευταίο διήμερο ταξίδεψαν και στη γειτονική μας Λήμνο, όπου πληροφορίες αναφέρουν ότι ελέγχθηκαν 25 καταστήματα και συνολικά κατεγράφησαν 35(!) παραβάσεις. Το ποσοστό παραβατικότητας δε, ξεπέρασε το 90%. Με λίγα λόγια, σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις που ελέγχθησαν είχαν κάποια μικρή ή μεγάλη φορολογική παράβαση. 
Κατά πάσα πιθανότητα, το καμπανάκι τις επόμενες ημέρες θα χτυπήσει και για τη Σάμο.
Παράλληλα, συνεχίζονται με αμείωτη ένταση και οι έλεγχοι σε όλες τις περιοχές τηςΛέσβου, με ιδιαίτερη στόχευση στις τουριστικές περιοχές.
Μ.Χ. 



dimokratis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com