Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Λιλιπούτειο PC με επεξεργαστή ARM και λειτουργικό Ubuntu από 99 δολάρια!!!




Ένα νέο mini PC παρουσιάστηκε από την εταιρεία Compulab, το Utilite, το οποίο ενσωματώνει έως καιτετραπύρηνο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM και τρέχει τη δημοφιλέστερη διανομή Linux, Ubuntu.



Η εταιρεία θα αρχίσει να δέχεται παραγγελίες από τον επόμενο μήνα και οι τιμές του θα ξεκινούν από τα 99 δολάρια. Τότε αναμένεται να δωθούν και περισσότερες πληροφορίες για τις διαφορετικές εκδόσεις και τις τιμές τους, καθώς και ητελική εικόνα του προϊόντος αφού μέχρι στιγμή έχουν δημοσιευτεί μόνο τα τρισδιάστατα μοντέλα.

Το Utilite ενσωματώνει επεξεργαστές Cortex-A9 MPCore της Freescale, με έναν δύο ή τέσσερις πυρήνες και συχνότητες λειτουργίας που φθάνουν το 1,2 GHz.

Η κεντρική μνήμη φθάνει τα 4GB και είναι τύπου DDR3 ταχύτητας 1066MHz, ενώ δέχεταιmSATA SSD χωρητικότητας έως 512GB.

Όσον αφορά στις θύρες και τη συνδεσιμότητα, υπάρχουν HDMI και DVI-D έξοδοι εικόνας, έξοδοι ήχου αναλογική και S/PDIF, καθώς και WiFi b/g/n, Bluetooth 3.0, δύο GigabitEthernet, 4 USB 2.0, micro-SD XD slot και δύο ultra-mini σειριακές RS232.

Υπάρχει υποστήριξη των προτύπων OpenGL ES, OpenVG και OpenCL EP καθώς επίσης και υποστήριξη από τον επεξεργαστή αποκωδικοποίησης βίντεο H.264 ανάλυσης 1080p.

Οι διαστάσεις του Utilite είναι 135 x 100 x 21 χιλιοστά και η μέγιστη κατανάλωσή του μόλις Watt.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com