Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Μαζί στην Ουάσινγκτον Σαμαράς και Βενιζέλος…



«Πολύ καλό» χαρακτηρίζουν στελέχη του Μεγάρου Μαξίμου το κλίμα στις σχέσεις μεταξύ του Αντ. Σαμαρά και του Ευ. Βενιζέλου.


Ο πρωθυπουργός μάλιστα κατά τη διάρκεια της μακράς σύσκεψης που είχε με κορυφαίους υπουργούς το βράδυ της Παρασκευής αναφέρθηκε στο θέμα της «συγκατοίκησης» και είπε πως υπάρχει τακτική επικοινωνία με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για όλα τα θέματα.
«Βρίσκουμε πάντα λύσεις και δεν περιμένουμε ένα πρόβλημα να εξελιχθεί προκειμένου να το αντιμετωπίσουμε», φέρεται να πρόσθεσε, επιβεβαιώνοντας εκείνους που υποστηρίζουν ότι οι επικοινωνίες μεταξύ των δύο είναι πολύ περισσότερες από αυτές που… φαίνονται.
Οι δύο ηγέτες, αναφέρει το “Έθνος”, θα έχουν πολλά να πουν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους στις ΗΠΑ, στις 8 Αυγούστου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο Ομπάμα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης δεν θα είναι στο οβάλ γραφείο, αλλά θα έχει τα δικά του ραντεβού είτε με τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ είτε με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών.
Ολα αυτά θα διευκρινιστούν τις επόμενες ημέρες διά της διπλωματικής οδού, όπως λένε από το νεοκλασικό της Βασ. Σοφίας.
Η κοινή παρουσία και των δύο, καθώς επίσης και η κοινή «γραμμή» με την οποία εμφανίζονται σε σειρά θεμάτων, αποτελεί και μια απάντηση στους «θερμόαιμους» και των δύο κομμάτων που θεωρούν λάθος αυτή τη «συγκατοίκηση». Το πρώτο «κρας τεστ» για τη δικομματική κυβέρνηση θα είναι η ψηφοφορία της Τετάρτης για το πολυνομοσχέδιο.
Η πλειοψηφία ξεκινά με 155 βουλευτές και -όπως βεβαιώνουν κομματικά στελέχη και των δύο πλευρών- όλα τα απαιτούμενα μέτρα… ασφαλείας έχουν ληφθεί.
Σήμερα, μετά και τα ραντεβού υπουργών με βουλευτές και δημάρχους, θα υπάρχει «καθαρή» εικόνα για το κλίμα που διαμορφώνεται.

likavitos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Tο μπλοκ μας δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.
Όσοι επιθυμούν να παίρνουν τις αναρτήσεις από το μπλογκ μπορούν να το κάνουν ελεύθερα με την παράκληση όπως σαν πηγή ενημέρωσης να αναφέρουν το ιστολόγιο μας.

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Για να επικοινωνήσετε μαζί μας:spyrosjt@yahoo.gr
www.tips-fb.com